15. kolo
29.11.2019 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Hektický konec zápasu, lépe hrající Marseille přetlačila Brest

Takový ofenzivní výkon Marseille opravdu dlouho nepředvedla. Vždyť celkem na bránu soupeře vyprodukovala hned třicet čtyři střel, desetkrát mířila přímo mezi tři tyče. Přesto se o konečné a hlavně zřejmě i zasloužené vítězství nad nováčkem ligy z Brestu výrazně strachovala. Dramatický závěr duelu nakonec přece jen přisoudil tři body do její náruče.

Bretaňský klub zajížděl na půdu jednoznačného favorita se sérií tří zápasů bez výhry, dobrý výsledek ze Stade Vélodrome by se mu tak bezpochyby hodil do krámu. V podstatě však dopadl stejně jako zkraje listopadu s PSG. Proti němu byl také velmi blízko aspoň konečné plichtě, jenže poslední minuty klání jednoduše vyšla jeho zkušenějšímu soupeři.

Nutno však podotknout, že Les Phocéens měli v nynějším případě na rozdíl od pařížského giganta daleko více ze hry. Jenže v koncovce se jim vůbec nedařilo. Snažili se náskok co nejrychleji navýšit, avšak skoro pokaždé ztroskotali na výtečném brankáři Larsonneurovi. Ten si mimochodem celkově připsal osm zákroků.

Už v prvním poločase Olympique jasně naznačoval, že se svého aktuálního druhého místa v tabulce, které mu se stoprocentní jistotou mohlo zaručit pouze vítězství po tomto kole, nemíní vzdát. Držel míč v šedesáti čtyřech procentech času, zasypal branku Brestu hned třinácti pokusy, zatímco jeho protivník všudy všeho zaznamenal jen jeden.

Jenže žádného gólu se domácí nedočkali, protože například ve 12. minutě selhal v zakončení Benedetto. O pět minut později brankovou konstrukci trefil Sanson a ve 38. minutě Benedetto opět ztroskotal na Larsonneurovi. I hosté přece jednou zahrozili, nicméně Cardona rozezvonil levačkou pouze tyčku.

O všem podstatném se rozhodlo po přestávce. Nepodařilo se ještě skórovat Čaletovi-Carovi, jenž svou velkou tutovku v 51. minutě trestuhodně zahodil, ale až v 56. minutě po akci Benedetta Sarrovi, který v 56. minutě doklepl míč snadno za brankovou čáru. Navýšit náskok se následně snažil Payet, poprvé ovšem jeho střelu zastavil bránící Castelletto, podruhé trefil břevno.

Závěrečné chvíle tohoto zajímavého střetnutí tak byly nakonec hodně hektické. V 88. minutě z ničeho nic udeřilo SB29, to když po pobídce Charbonniera překonal brankáře Mandandu z blízkosti Cardona. Nicméně jen o minutu později Marseille strhla výhru zpět na svou stranu. Radonjič si navedl míč na hranici šestnáctky a pravačkou zamířil parádně k tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele