19. kolo
21.12.2019 20:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Marseille překvapení nedovolila a po výhře nad Nimes si upevnila druhou příčku

Fotbalisté Olympique Marseille žádné překvapení nedovolili a o záchranu bojující Nimes Olympique porazili 3:1, čímž si zároveň upevnili druhé místo v tabulce za vedoucím PSG. Všechno podstatné se odehrálo až po změně stran, Marseille se prosadila třikrát a hosté stačili v nastaveném čase už jen korigovat.

O favoritovi zápasu bylo jasno, Marseille se rozehrála pod Villasem-Boasem k dobrým výkonům a postupně se posunula na druhé místo, s poměrně solidním náskokem. O ten před Vánocemi nechtěla přijít, navíc na Stade Vélodrome přivítala přijatelného soupeře - Nimes Olympique.

Jihofrancouzi byli od začátku lepším týmem a ve 12. minutě musel Bernardoni poprvé zasahovat po hlavičce Álvara Gonzáleze. Opora hostí se vytáhla i později, po jiné hlavičce Dária Benedetta. Do třetice pak Bernardoni tlumil pumelenici Valentina Rongiera. Hosté si v prvním poločasu žádnou větší šanci nevytvořili, jen na sklonku poločasu se dožadovali odpískání faulu po zákroku Čalety-Cara na Alakouche, ovšem marně. První poločas na Stade Vélodrome branku nepřinesl, diváci si museli počkat a dočkali se hned po změně stran.

Ve 46. minutě přilétl do malého vápna přízemní centr a Sofiane Alakouch si vstřelil vlastní gól. Favorit se dostal do sedla a o chvíli později mohl zvýšit, kdyby Benedetto netečoval Payetovu střelu už v ofsajdu. Domácí zvýšili na 2:0 v 65. minutě, kdy na zadní tyči, po zákroku Bernardoniho, trefil odkrytou branku Dario Benedetto. Marseille měla utkání pod svojí kontrolou a devět minut před koncem definitivně rozhodla třetím gólem. Dimitri Payet dostal v šestnáctce spoustu prostoru a dobře umístěnou střelou zvýšil na 3:0. Nimes se ještě v nastavení povedlo zkorigovat, Anthony Briancon dostal zpětnou přihrávku na vápno a tvrdou ranou upravil výsledek do konečné podoby.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

I tady by se některým pochybným společnostem hodila dvojka.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele