12. kolo
02.11.2019 17:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille dokázal porazit Lille 2:1

Olympique Marseille nakonec dokázal Lille porazit, čímž nejenže vylepšil své postavení v tabulce, ale výhra nad účastníkem Ligy mistrů mu dodá na sebevědomí. Branky na Stade Vélodrome přitom padaly až po změně stran, ve 47. minutě poslal domácí do vedení Sansone a jedenáct minut před koncem přiblížil tři body pro přístavní celek vlastním gólem Gabriel. Dogy ještě stačily utkání zdramatizovat kontaktní brankou, ale více už nestihly.

Mírnějším favoritem bylo vzhledem k vzájemné bilanci a aktuálnímu postavení v tabulce Lille, ovšem Marseille nechtěla doma za žádnou cenu ztratit další body. První poločas nabídl vyrovnanou partii, ve které žádný z týmů neměl výrazněji navrch.

Ve 22. minutě byl blízko prolomení nerozhodného výsledku přístavní celek, jenomže nepříjemná střela Rongiera skončila na tyči! O osm minut později se zase o střelu pokusil Celik, ale ani Mandanda nemusel sáhnout k těžšímu zákroku. Jedna gólovka na každé straně, to bylo z prvního poločasu vše.

Co však úvodní dějství nenabídlo, druhý poločas představil hned na jeho začátku. Ve 47. minutě se Lille nedokázalo ubránit tlaku domácích v šestnáctce a po střele Morgana Sansona Marseille vedla 1:0. Dogy reklamovaly faul na svého brankáře, kterému po kontaktu s domácími borci vypadl balón z náruče, hlavní sudí však žádný přestupek neshledal a branku uznal. Takřka okamžitě se Lille pokusilo o vyrovnání a Mandanda musel zasahovat.

Lille nebylo produktivní ani efektivní a když v 79. minutě zvýšil už na 2:0 vlastním gólem Gabriel, vypadalo to s Dogami velice špatně. Přitom k druhé brance došlo opravdu nešťastně, po zablokované ráně se hostující stopeři snažili odhlavičkovat balón do bezpečí, ovšem učinili to tak nešikovně, že se balón od Gabrielovi hlavičky odrazil do sítě. LOSC ještě vykřesalo naději, po rohovém kopu hlavičkoval Adama Soumaoro a Mandanda byl bez šance. Hosté ve zbytku zápasu vyrovnat nedokázali a z francouzské riviéry odjíždějí s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele