21. kolo
25.01.2020 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bez Payeta to nešlo. Marseille doma jen remizovala s Angers

Marseille po pátečním zaváhání Rennes na hřišti Nice mohla svůj náskok na druhém místě ještě více navýšit, jenže bez absentujícího Dimitrie Payeta či Bouny Sarra a Boubacara Kamary nedokázala potvrdit roli favorita. Před vlastními fanoušky uhrála jen bezbrankovou remízu s Angers. To naopak potvrdilo, že se mu na slavném Stade Vélodrome daří.

Možná že bylo na první pohled vidět, že v ofenzívě to OM bez svého tvůrce hry Payeta skřípalo. Všudy všeho ohrozilo svého protivníka jen dvěma střeleckými pokusy na bránu, a ačkoli drželo daleko častěji míč na svých kopačkách, s tvorbou šancí to nebylo v žádném případě ideální. Jeho soupeř působil organizovaně a na kýžený bodový úspěch dosáhl.

Obecně se celku z Bretaňského poloostrova na jihu Francie v minulosti dobře dařilo. Od roku 2005 tam sehrál hned pět zápasů, včetně jednoho v rámci Coupe de France, a hned ve čtyřech případech tam neprohrál, z toho dvakrát zvítězil. Tentokráte se konečné výhry nedočkal, i tak však nemůže být s konečným, velmi cenným výsledkem střetnutí, vyloženě nespokojen.

Nebyla to příliš pohledná podívaná pro nezaujatého diváka, pokud tedy nezahrneme do tohoto tvrzení vyložené fajnšmekry defenzivního pojetí fotbalu. V prvním poločase vypálil alespoň nějakým způsobem nebezpečněji na bránu Benedetto s Radonjičem, a to ve 35. a 36. minutě, nicméně bránu hostujícího gólmana Butelleho ani jeden z nich napřímo netrefil.

V závěru dějství prvního se ještě k jednomu zakončení propracoval opětovně Radonjič, dopadl však podobně jako před pár minutami, tedy že díky své střele nedonutil Butelleho k jakémukoli zákroku. Ani po přestávce se situace na hrací ploše nijak výrazně nezměnila. Marseille jednoduše nebyla schopná najít adekvátní recept na dobře bránící Angers.

Butelle sice musel zasahovat vůči střele Rongiera v 62. minutě, nicméně větší potíže se zkrocením míče neměl. V 76. minutě se na druhé straně podařilo rozvlnit síť Bahokenovi, avšak jeho gól nemohl být uznán pro ofsajd. Ještě v 89. minutě ohrožoval domácího brankáře Mandandu střídající Bobichon, jenomže ani on balón mezi tři tyče nenasměroval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele