23. kolo
05.02.2020 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Překvapení v Lyonu. Uhrál jen bezbrankovou remízu s Amiensem

S tímhle bodem se v Amiens rozhodně nepočítalo. Lyon jednoduše nepotvrdil papírové předpoklady, nedokázal horlivě zachraňujícímu se celku Ligue 1 vstřelit ani jednu branku a své sebevědomí si po minulé porážce v Nice opětovně mohl srazit dolů. Přitom měl jedinečnou možnost dostat se v tomto vloženém kole na dostřel čtvrté pozici.

Ačkoli hosté uhráli opravdu velmi cenný výsledek, stejně v tabulce spadli o jedno místo níže, neboť jeho konkurent v boji o udržení z Nimes v souběžně hraném klání skolil Dijon. I tak však berou konečný rezultát všemi deseti. Outsider tohoto souboje jednoduše vymazal útočnou sílu svého soka, který se naopak směrem dopředu celkově nesmírně trápil.

Olympique nemusí nějak výrazně panikařit, naplnění svých ambicí je pořád dostatečně blízko. Určitě si však po konečné plichtě vesele nehvízdal, vždyť právě před důležitými zápasy, jaké představuje třeba semifinále Coupe de France s Marseille, play-off Ligy mistrů s Juventusem nebo o pár dní později derby se St. Étienne, se potřeboval hlavně dobře navnadit.

Favorizovaní domácí předvedli v první půli opravdu značně mdlý výkon. Velice těžko se jim prokousávalo přes dobře organizovaného protivníka, pro něhož bylo evidentně hlavním cílem uhrát na Groupama Stadium jakýkoli bod za jakoukoli cenu. A soustředil se tedy na pozorné bránění, přičemž Les Gones nechal bez strachu a bázně většinu času v držení míče.

Přesto statisticky nevyzněla první pětačtyřicetiminutovka pro Amiens tak bídně, jak by se dalo očekávat. Všudy všeho zaznamenalo jen o jednu střelu na bránu méně, těch, co se vešly mezi tři tyče, mělo stejný počet. Tedy jednu. Právě tu ve 35. minutě vyslal Guirassy a brankář Anthony Lopes, který se vrátil do sestavy po dvou ligových kolech, se pořádně zapotil.

Obrázek hry se ve druhém dějství příliš nezměnil. OL se zkrátka marně snažil najít cestu za vstřeleným gólem, Les Licornes, jimž průběžný rezultát v podstatě vyhovoval, se do žádných útočných dobrodružství nepouštěli a i nadále spoléhali na to, že jeho sok proti němu prostě neskóruje. Situace se v podstatě posunula vpřed až v době, kdy na plac naskočil Cherki.

Od jeho příchodu začal být Lyon přece jenom aktivnější a konečně si vytvořil i nějaké gólové šance. V 72. minutě teprve šestnáctiletý Francouz napálil u vzdálenější tyčky, smolně pro něj, jen brankovou konstrukci, šest minut na to jeho pumelici z dálky zlikvidoval brankář Gurtner. Amiens dokonce mohlo i vyhrát, to by však v závěru musel Mendoza mířit přesněji.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele