10. kolo
18.10.2019 20:45 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

V Nice zářil Di María; domácí dostali čtyřku

Stadion Allianz Riviera v Nice zůstává také po tomto kole smutný, protože všechny tři body si po právu odvezlo PSG. Favorizovaný tým zvládl generálku na Ligu mistrů perfektně, protože si s domácími poradil ve velkém stylu.

O tom, kdo byl v páteční předehrávce 10. kola Ligue 1 favoritem, asi není třeba psát delší řádky. Příležitost v základu PSG dostal Mauro Icardi, který se v poslední době dostal do velké střelecké pohody a sází jednu branku za druhou. Dnes to nebylo jiné, přestože hlavním hrdinou utkání se stal někdo jiný. O dvě branky svého týmu se totiž postaral Ángel Di María.

Domácí brankář Walter Benítez se musel pořádně otáčet prakticky od začátku utkání. Už ve 4. minutě musel likvidovat ránu Kimpembeho a také dorážku od Choupo-Motinga. Obě akce ale zvládl a za pomoci své obrany i vlastních reflexů udržel čisté konto. Velké problémy pro jeho obránce znamenal argentinský šikula Ángel Di María, který větral defenzivu Nice velmi rychlým krokem a přesnými centry.

V 15. minutě už se mu povedlo zapsat se na střeleckou listinu a brankář Benítez poprvé inkasoval. Argentinská spolupráce vedla od Maura Icardiho právě k Di Maríovi, který šel po krásné nahrávce v podstatě sám na brankáře Beníteze. S touto situací si věděl rady parádně a prostřelil svého soka ke vzdálenější tyči.

Benítez měl plné ruce práce při každém další náznaku šance soupeře a na zem musel po tvrdé ráně Leandra Paredese. O chvíli později Di María našel krásným centrem hlavu Choupo-Motinga, a ten jen těsně minul branku. Ángel Di María už ve 21. minutě mířil mnohem lépe. Po Meunierově pasu to vypadalo, že se Di María dostane ze střelecké pozice, ale místo toho lišácky přehodil brankáře Beníteze povedeným obloučkem - 2:0.

Za tohoto stavu se Nice dopředu moc netlačilo, respektive mu nic takového PSG nedovolilo. Stoper Thiago Silva ještě v závěru první půle hlavičkoval v zajímavé pozici, jenže těsně vedle.

Po hodině hry se málem na listinu střelců zapsal jeho náhradník. Stoper Marquinhos, který na rozdíl od Silvy začal druhou půli, vyskočil na centr od rohového kopu a jeho radost pokazilo břevno! Stejný hráč se pak dopustil chyby, když ve snaze o zklidnění situace nahrál nechtěně Dolbergovi. Mladý bijec využil postavení Ignatiuse Ganaga a ten snížil.

Ze snahy o drama ale nakonec nic nebylo, protože PSG zvládlo konec zápasu perfektně. Nejprve byl kvůli faulu na Paredese vyloučen Cyprian a hned poté udeřil loktem stejného hráče ještě Hérelle. I on byl vyloučen a PSG svou přesilovku využilo. V 88. minutě si odražený míč našel střídající Kylian Mbappé a po pouhých čtyřech minutách na hřišti zvýšil na 3:1.

Mbappého střídání vyšlo hostům na jedničku, protože právě on byl tím, kdo v 91. minutě servíroval míč před prázdnou bránu na Maura Icardiho. A zkušený Argentinec podobné situace řeší s přehledem - 4:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele