8. kolo
28.09.2019 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Rozhodlo se už v první půli. Nice remizovalo doma s Lille

Souboj dvou celků z horní poloviny tabulky, které by letos chtěly určitě bojovat o příčky zaručující pro příští sezónu evropské poháry, dopadl smírně. V předchozích třech vzájemných duelech vyhrálo vždy domácí mužstvo, a i když Nice ke třem bodům našláplo díky přesnému zásahu Kaspera Dolberga, Lille dokázalo brzy odpovědět Luizem Araujem.

OGC ve vloženém kole neuspělo v derby proti Monacu, a i proto mělo už od úvodních minut zájem napravit si svou reputaci. Přežilo nejprve šanci Osimhena, který se po centru od Pieda důrazně protlačil k zakončení z dobré pozice, leč na gólmana Beníteze nevyzrál. A naopak o čtyři minuty později Les Aiglons ze své první vážnější vytvořené příležitosti udeřili.

Yazici ve středu pole ztratil balón, čehož využil Lusamba, jenž založil rychlý brejk, poslal svou přihrávku do běhu na Dolberga, který pak z pokutového území zamířil po zemi podél brankáře Maignana ke vzdálenější tyčce. Náskok mohl velmi záhy navýšit Cyprien, avšak jeho pokus z přímého volného kopu tentokráte Maignan dobře zlikvidoval.

Ve 24. minutě hosté vyrovnali, i oni zužitkovali bleskový protiútok. Poté, co Bamba přenechal míč Luizovi Araujoovi, se Brazilec rozhodl zakončit z poměrně velké dálky. A udělal pro svůj velmi dobře, technický pokus levačkou poslal exkluzivně do šibenice. Benítez neměl mezi třemi tyčemi nárok, po této parádní střele se vážně jen marně natahoval.

Do poločasu se mohlo gólově prosadit ještě Nice, na zadní tyči se objevil nikým nehlídaný Lees Melou, jenže z blízkosti napálil z voleje pouze připraveného Maignana. Druhé dějství tolik brankových možností nenabídlo, čím více se přitom blížil konec utkání, tím více jako by se oba týmy smiřovaly s průběžnou remízou. Další trefa už zkrátka na řadu nepřišla.

Skórovat mohl Coly, to když jeho pas zleva, který Maignan lehce podcenil, skončil k překvapení všech na brankové konstrukci. Anebo nerozhodný stav hodlal změnit na opačné straně Osimhen v 67. minutě, jehož včas nezastavil skluzem stoper N'Soki, ale nigerijský forvard, dosud nejlepší střelec LOSC, zamířil trestuhodně jen nad břevno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele