28. kolo
07.03.2020 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Nice v závěru urvalo vítězství v derby s Monacem

Nice vrátilo svému lokálnímu rivalovi porážku z podzimu, před vlastními fanoušky skolilo Monaco o branku, přičemž ta rozhodující přišla na řadu až v samotném nastavení druhé půle. Hrdinou domácích se stal v tomto jihofrancouzské derby o Azurové pobřeží útočník Kasper Dolberg, který zařídil jejich oba přesné zásahy. Za hosty skóroval Wissam Ben Yedder.

Tenhle souboj představoval další z mnoha důležitých zápasů Ligue 1 v bitvě o příčky zajišťující pro příští sezónu evropské poháry. Ačkoli ASM vstupovalo do tohoto duelu v o něco lepší formě, neprohrálo totiž v pěti předchozích případech, nakonec na stadionu Allianz Riviera přišlo o svou neporazitelnost v závěru. Nice naopak počtvrté za sebou bodovalo.

V úvodních minutách byl směrem dopředu aktivnější knížecí celek, nebo alespoň produkoval častěji střely na bránu. Fábregas ve 4. minutě, Jovetič v 10. minutě a Aguilar v 18. minutě ještě mezi tři tyče nezamířili, až o tři minuty později přímo ohrozil Beníteze svým zakončením pravačkou Jovetič, nicméně domácí gólman si s touhle šancí poradil.

Malátnější Nice nakonec inkasovalo jako první, a to ve 32. minutě. Bakayoko svou přihrávkou z první perfektně uvolnil z vlastní obranné poloviny hřiště rozeběhnutého Ben Yeddera, ten přesprintoval všechny své soupeře a unikl jim přes půlku hrací plochy, a jakmile se objevil v pokutovém územím, elegantně přeloboval Beníteze ke vzdálenější tyčce.

Monaco bylo notně povzbuzené o tenhle přesný zásah, navýšit náskok se snažil velmi záhy Jovetič, jeho dalekonosná pumelice však narazila pouze do břevna. Nice se podařilo výrazněji zahrozit v podstatě až šest minut před obrátkou, to když po nahrávce od Lusamby upaloval na bránu Ounas, avšak z hranice šestnáctky pak o kousek svou levačkou bránu minul.

Domácí bezpochyby potřebovali v útoku po změně stran zabrat, aby s průběžným negativním stavem mohli něco udělat. V 50. minutě hodlal vyrovnat Claude Maurice, avšak z dobré pozice nevyzrál na brankáře Lecomteho. To se povedlo až o devět minut později Dolbergovi, který svou hlavou jemně protečoval míč za brankovou čáru po Ounasově centru zprava.

Situace se začala komplikovat pro hosty v 86. minutě, neboť Jovetič inkasoval zaslouženou červenou kartu za ostrý zákrok vůči Lusambovi. I v oslabení mohlo Monaco skórovat, avšak Golovin vypálil pouze do břevna. Naopak Les Aiglons byli o pár chvil později v koncovce úspěšnější, poněvadž Waguého přihrávku zužitkoval další chytrou dorážkou Dolberg.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele