11. kolo
26.10.2019 17:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Gól a dvě asistence. Yazici řídil výhru Lille nad Bordeaux

Po měsíčním půstu se podařilo Lille konečně zvítězit. Pět utkání napříč všemi soutěžemi neurvalo tři body, teď ale problémů skolilo třemi brankami Bordeaux a v tabulce Ligue 1 se posunulo na třetí příčku. Les Girondins naopak potvrdili, že v uplynulých čtyřech kolech nejsou v nejlepším rozpoložení a prohráli už potřetí za toto zmíněné období.

Nutno podotknout, že na severu Francie opravdu nepředvedli nijak ideální výkon. Všudy všeho vystřelili mezi tři tyče jen jednou, naopak jejich soupeř je vyučil z produktivity, neboť ze tří pokusů na bránu skóroval hned třikrát a byl v tomto ohledu stoprocentní. Přesné zásahy si připsali Benjamin André, Yusuf Yazici z penalty a taktéž zkušený Loïc Rémy.

Oba týmy vstoupily do utkání hodně vlažně. První zajímavější moment přišel na řadu až ve 22. minutě, přesto ihned znamenal domácí vedení. V obraně si totiž hodně špatně rozuměli Pablo spolu s Otáviem, toho využil jejich protihráč Yazici, jenž na vápně sklepl míč pro nabíhajícího si Andrého, a ten pak z voleje usměrnil balón přesně k tyčce.

Ani následující minuty prvního poločasu nenabídly žádné gólové šance, snad jen André mohl chvilku před změnou stranu navýšit náskok "Dog", akorát že jeho zakončení skončilo těsně nad břevnem brány gólmana Costila. Bordeaux i ve druhém dějství působilo hodně malátným dojmem, alespoň co se ofenzivy týče. A znovu úzko mu bylo v 62. minutě.

Çelik, nepříliš důrazně bráněný, obešel dva své soky, a jakmile se dostal do šestnáctky, třetí v pořadí Koscielny ho nedovoleně srazil k zemi, na což sudí Delajod logicky zareagoval nařízením pokutového kopu. K němu se jako exekutor postavil Yazici, jenž z bílého puntíku nezaváhal a svou dělovku poslal nechytatelně za záda bezmocného Costila.

Od té doby si LOSC celkem v pohodě hlídalo průběžný výsledek, FCGdB mohlo snížit negativní stav snad jen zásluhou střídajícího Majy, nicméně jeho pokus v 84. minutě na bližší tyči zlikvidoval brankář Maignan. Lille nakonec v závěru ještě pojistilo tři body dalším gólem, to když po přihrávce od Yaziciho zacílil po zemi do sítě náhradník Rémy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele