3. kolo
28.08.2019 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille třemi brankami položilo malátné St. Étienne

St. Étienne v Lille utrpělo svou první porážku v sezóně. Na svého protivníka jednoznačně nestačilo, a pakliže ho loni hned dvakrát skolilo, teď mu nevstřelilo ani branku. Mohlo sice již za rozhodnutého stavu kopat aspoň penaltu, tu ale nakonec sudí Thual v 81. minutě odvolal. Předtím přitom dvakrát skóroval Victor Osimhen a jednou Jonathan Bamba.

V prvním poločase bylo možná o něco lepší Lille, nebo si určitě vytvořilo více gólových možností. Už v 1. minutě mohl načít bezbrankové skóre Bamba, který vypálil pravačkou, nicméně jeho pokus byl velmi slabý, a tak si brankář Ruffier připsal úspěšný zákrok. Na druhé straně zakončoval ve 12. minutě Denis Bouanga, ovšem nepřesně.

Ve 25. minutě naposledy během prvního dějství zahrozilo zase ASSE, konkrétně Khazri se snažil vyzrát na gólmana Maignana, avšak ten byl na jeho příležitost připravený a balón zneškodnil. Jen o pár chvil později hlavičkoval Osimhen, který už v 19. minutě nahrazoval zraněného Rémyho, jenže ani on se nakonec nesetkal s povedenou koncovkou.

Až ve 37. minutě se poprvé roztřepotala branková síť. A byl u toho Osimhen, jenž už v úvodním utkání proti Nantes zařídil svými dvěma góly výhru, a jako čerstvá letní posila za dvanáct miliónů euro se Dogám zase perfektně osvědčil. Poté, co přebral dlouhou přihrávku zleva od Bradariče, si sám před Ruffier věděl rady a pohotově a snadno zacílil.

St. Étienne se ve druhé půli směrem dopředu spíše trápilo, ještě více se mu přitom zkomplikovala situace, když se po Ikoného přihrávce ocitl v šestnáctce Bamba, jehož fauloval Debuchy, a Thual nařídil pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný, počkal si na vhodnou dobu, kam Ruffier skočí, a usměrnil balón chytře do jeho protipohybu.

Tenhle gól malátné hosty zřejmě definitivně zlomil. Na nějaký zvrat v zápase jim zbývalo už jen nějakých dvacet minut, každopádně jejich soupeři se podařilo udeřit ještě napotřetí. Svůj druhý přesný zásah si připsal na své konto Osimhen, jehož svým centrem zprava našel Celik, nigerijský forvard pak znovu zachoval čistou hlavu a prostřelil Ruffiera.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sports.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele