10. kolo
20.10.2019 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

ASSE zásluhou pozdní penalty porazilo Bordeaux

V tomhle vyrovnaném střetnutí byli nakonec šťastnější a spokojenější hosté. Les Girondins tak promarnili možnost vyšplhat se na třetí příčku tabulky.

Před reprezentační přestávkou rozhodl Robert Berič gólem z poslední minuty o tom, že Claude Puel svůj první zápas ve funkci hlavního kouče ASSE vyhraje. Navíc v derby proti Olympique Lyon, kde kdysi také trénoval. Jeho svěřenci tedy dokráčeli podruhé k vítězství až díky povedenému závěru utkání.

Přitom už během úvodní minuty mohli prohrávat, kdyby Samuel Kalu lépe naložil se svou dobrou příležitostí. Ve 2. minutě naopak neměl daleko ke gólu Bouanga. Navrátilec do základní sestavy Stéphane Ruffier musel během úvodního poločasu čelit třem nebezpečným střelám. Francois Kamano si na něj v přímém souboji nepřišel.

A i Yacine Adli se po každém ze svých obstřelů musel sklonit před uměním jedničky ve službách Les Verts. Ruffierův protějšek Benoit Costil neměl během úvodní pětačtyřicetiminutovky příliš práce. Radost mu ovšem - stejně jako kouči Paulovi Souzovi - neudělalo zranění lídra defenzivy Laurenta Koscielnyho, jenž se kvůli zranění kotníku musel poroučet už po čtyřiadvaceti minutách.

Jeho místo zaujal Vukašin Jovanović, avšak významnějším způsobem se do dějin tohoto duelu nezapsal. Po změně stran skvěle mařil Wesley Fofana příležitost Hwang Ui-Jovi, který se později stejně dostal ke dvěma nebezpečným střelám. Muž v rukavicích byl ovšem znovu pozorný, díky čemuž se mohl po závěrečném hvizdu radovat z výhry.

Obránce Pablo nešikovně zatáhnul ve vlastní šestnáctce za ruku střídajícího Arnauda Nordina, jenž se poroučel k zemi. Rozhodčí Buquet bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Razantní rána Denise Bouangy zamířila pod břevno mimo Costilův dostah - 0:1. Šestá proměněná penalta v řadě tedy posunula ASSE na devátou příčku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele