20. kolo
11.01.2020 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Štrasburku se nedařilo v koncovce, padl tak v Métách

Od roku 2007 se Štrasburku nepodařilo zvítězit v Métách, a že je to v posledních letech jeho poměrně neoblíbený soupeř, prokázalo i nynější měření sil. Poté, co hosté v lize třikrát v řadě urvali tři body, se jim nyní nepodařilo ani jednou skórovat a nezískali nic. Za domácí se totiž trefil John Boye, který přisoudil svému týmu důležitý úspěch v boji o záchranu.

Tenhle duel přitom mohl mít pro Méty velmi nepříjemnou dohru. Už v průběhu prvního poločasu totiž podstoupil vzdušný souboj Diallo, nejlepší šutér mužstva, o jehož služby se mimochodem zajímá i londýnská Chelsea, spolu se stoperem Mitrovičem, a nepříjemně dopadl na zem. Nehezky vypadající zranění jeho nohy ale ve finále nebylo vážné.

Senegalský forvard nakonec odehrál celých devadesát minut, přesto to nebyl on, kdo si připsal na své konto rozhodující přesný zásah. V 68. minutě rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky Noss Traoré, a ačkoli brankář Sels stačil zachytit reflexivně hlavičku Maïgy, míč stačil vyrazit pouze k Boyemu, jenž ho snadno doklepl za soupeřovu brankovou čáru.

Štrasburk ve druhém dějství v ofenzivě nepůsobil nijak pohotovým dojmem, na rozdíl třeba od minulého klání Ligového poháru na půdě Remeše, v němž se sice taktéž žádného gólu nedočkal, byl však vůči svému sokovi aspoň nebezpečný. V Métách ale tahle rovnice neplatila. A na tenhle inkasovaný gól v podstatě nedokázal nijak zareagovat.

Tedy abychom hostům nekřivdili, v poslední desetiminutovce, která byla asi nejlepší pasáží Le Racingu v dějství druhém, přece jenom mohli negativní stav aspoň dorovnat. V 81. minutě vystřelil velmi slušně Fofana, leč nemířil přesně, v 86. minutě hlavičkoval Djiku z blízkosti po pasu od Laly, jenže jeho tvrdý pokus stačil perfektně vychytat gólman Oukidja.

Méty jednoduše vyučovaly z produktivity. Třeba v úvodním dějství byl daleko lepší Štrasburk, vůbec se mu ovšem nedařilo v koncovce. Nejprve Oukidja lapil zakončení Bellegardeho, poradil si i se situací, po níž si málem vlastence vsítil Pajot, ale hlavně zastavil největší příležitost Laly, jehož ve 31. minutě zcela osamoceného vychytal nohama.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele