28. kolo
07.03.2020 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Mety porazily v klíčovém souboji Nîmes 2:1

Důležitý záchranářský duel vyzněl lépe pro Mety, které odskočily svému soupeři už na rozdíl sedmi bodů. Na úvodní branku Nguetta dokázal na začátku druhého poločasu odpovědět Deaux, ale poslední slovo měl v závěru Boye.

V Metách se v sobotu večer hrál hodně důležitý duel, neboť přicestoval další tým bojující o záchranu Nîmes Olympique. Mety na tom byly v tabulce o trochu lépe, takže to byla skvělá příležitost, jak v tabulce odskočit, v případě Nîmes jak ztrátu snížit.

Nîmes Olympique sice začal aktivně, jako první ohrozil soupeřovu branku, jenomže v 7. minutě inkasoval. Nejprve tedy Roux technickou střelou pořádně zaměstnal Oukidju a pak už se na druhé straně slavilo. Centonze nádherně načechral centr na malé vápno, odkud Opa Nguette hlavou otevřel střelecký účet utkání.

Hosté se nenechali rozhodit a dál hledali cestu do blízkosti brankáře soupeře, jenomže si museli dávat pozor i na zadní vrátka. Ve 26. minutě byl blízko druhému gólu Farid Boulaya, poté co se Bernardoni dostal z branky, nedokázal přesně trefit prostor mezi tyčemi. Po půlhodině hry se domácí marně dožadovali pokutového kopu po jasném faulu na Nguetta. Zarážející je, že do akce nešel ani VAR. Další gól v prvním poločase nepadl, ale po změně stran se nemuselo dlouho čekat.

Ve 48. minutě ještě neuspěl Moussa Koné a o minutu později už se radoval jeho parťák Lucas Deaux, který si naběhl na parádní centr a placírkou ho zblízka uklidil k tyči. Ve druhém poločase se s šancemi roztrhl pytel a strhnout vedení na svojí stranu mohly oba celky. Úspěšnější však byli domácí, devět minut před koncem rozehráli rohový kop a balón po trase Boulaya - Maïga - John Boye skončil v síti. Crocodiles neměli na vyrovnání mnoho času a Mety si důležitý výsledek pohlídaly.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad si domácí nenadělají do trenclí.

Reagovat
smazaný uživatel

To se mě líbí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele