23. kolo
05.02.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Marseille vyhrála v Saint-Étienne a na druhém místě má šest bodů náskok

Olympique Marseille už má na druhém místě tabulky zase šestibodový náskok, rozhodla o tom výhra na stadionu Geoffroye Guicharda v Saint-Étienne a pochopitelně také zaváhání třetího Rennes. Marseille si zajistila jednobrankový náskok už po sedmi minutách zásluhou Payeta a druhý gól pak přidala čtyři minuty před koncem, trefil se Nemanja Radonjić. Utkání před začátkem provázely divácké nepokoje, kvůli kterým nebyli na stadion vpuštěni hostující fanoušci.

Každopádně v podání Payeta šlo o fotbalovou krásu, technicky vybavený fotbalista si na pravé straně převzal balón, rychle s ním pronikl do šestnáctky, kde se zbavil obránce a z úhlu pak zamířil přesně do branky. Marseille vedla 1:0 a to se psala teprve sedmá minuta utkání. Hosté byli při chuti a další dobrou příležitost poslal nad Dario Benedetto. Až pak se předvedli i domácí Les Verts a na Hamoumův centr jen těsně nedosáhl Khazri. Stejný hráč pak zkusil překvapit vyběhnutého Mandandu, ale zařízení netrefil.

Saint-Étienne se výsledkově i herně trápí a platilo to i o zápase s Marseille. Ne že by si šance nevytvářelo, ovšem efektivita byla mizerná. Dionyho střelu Mandanda vyrazil, proti Debuchymu už zase zasahovat nemusel.

Když už jsme u té přesnosti, podobně si vedla i Marseille. Po změně stran vymyslel Payet tutovku pro Radonjiće a ten vůbec branku netrefil. V 59. minutě hlavičkoval po centru Khazriho Hamouma a Mandanda se musel natahovat k tyči. ASSE se snažilo, ale zkrátka pořád tomu něco scházelo. Ten jediný gól, který by zařídil alespoň dělbu bodů, se nedostavil a čtyři minuty před koncem zasadila Marseille rozhodující úder. Hosté to středem hřiště šikovně vykombinovali a ve vápně s lehkostí zakončil Nemanja Radonjić a zvýšil na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele