8. kolo
28.09.2019 20:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Tři asistence plus gól. Slimani pomohl Monacu zničit Brest

Brest do soboty prohrál v sezóně jen jednou, a to na konci srpna v Nimes, kde inkasoval tři branky, Druhá porážka přišla nyní v Monacu. Knížecí celek v úterním vloženém kole v derby proti Nice poprvé zvítězil a vypadá to, že by se mohl postupně dostávat do optimální pohody. V uplynulých dvou utkáních dohromady zaznamenal hned sedm gólů!

Ačkoliv domácí i nadále disponují nejhorší obranou ligy, co se obdržených tref týče, balancují svá negativní čísla aspoň kvalitní ofenzivou. Byť po poločasu nad nováčkem soutěže vedli nejtěsnějším možným způsobem, po obrátce ho zasypali hned třikrát. Hosté odpověděli na nepříznivý stav jen jednou. Byla to pro ně chabá náplast na nepovedený výkon.

Monaco bylo už od začátku lepším týmem. Už v 10. minutě mohl z blízkosti skórovat Slimani, nicméně dostal se až do moc velké blízkosti gólmana Larsonneura, takže ho nakonec nepřekonal. Ve 26. minutě se již Monaco přece jenom prosadilo. Slimani sklepl hlavičkou míč k nohám Ben Yeddera, který pohotově zacílil za záda Larsonneura.

Mužstvo z Bretaňského poloostrova se snažilo vyrovnat zásluhou Charbonniera, který se řítil zcela sám na brankáře Lecomteho, jenže v zakončení trestuhodně selhal a bránu minul. V 58. minutě řešil Brest jednu nepříjemnou skutečnost, kvůli zranění totiž musel odstoupit z hrací plochy Larsonneur, jehož mezi třemi tyčemi nahradil spoluhráč Léon.

Reprezentant Francouzské Guyany však nevstoupil do zápasu příliš povedeně. Hasil totiž krátce po hodině hry brejk soupeře, vřítil se pod nohy osamoceného Ben Yeddera, jehož podrazil ve vlastní šestnáctce, a sudí Buquet nařídil penaltu. Slimani si jakožto exekutor následně počínal velmi chytře a balón poslal přesně tam, kam potřeboval.

V 73. minutě prostřelil Léona rovněž Gelson Martins, jenž přebral přihrávku od Slimaniho, zaběhl od půlky hřiště až za vápno a odtud přesně zacílil. V 77. minutě sice snížil Mendy po centru Faussuriera, avšak v závěru se zase ukázal Slimani, po jehož přesném pasu dorazil míč do sítě Baldé. Alžířan tak zkompletoval v tomto duelu gól a další tři asistence.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, sports.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele