3. kolo
25.08.2019 15:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Monaco přišlo po poločase o náskok a remizovalo s Nimes

Oba týmy po dvou kolech neměly na svém kontě ani jeden bod, potřebovaly tak jednoznačně jakoukoliv vzpruhu, a nakonec se mezi nimi urodila konečná plichta. Zklamanější bylo zcela určitě Monaco, které po prvním poločase vedlo o dvě branky. Nimes každopádně nic nevzdalo, po přestávce zabralo a v posledních dvaceti minutách stačilo vyrovnat.

Do první větší šance tohoto střetnutí se propracoval Olympique. Ferhat po pravé straně zatáhl míč, poslal dlouhou přihrávku skrz vápno na úplně volného Philippoteauxe, jenže ten z vyložené pozice napálil ve 31. minutě jen brankovou konstrukci. První půlhodina jinak celkově nenabídla nic moc zajímavého, až závěr úvodní půle byl hodně výživný.

Výtečně se přitom uvedl od svého přestupu z Leicesteru, odkud do monackého klubu přišel na hostování, forvard Slimani, jenž v útoku nastoupil vedle Ben Yeddera. V šestnáctce ve 39. minutě mu prostrčil míč Onyekuru, a ačkoli Alžířan nevyslal vůbec prudkou střelu k tyčce, byla v podstatě tak nečekaná, že na ní brankář Bernardoni ani nezareagoval.

Těsně před změnou stran se ASM dočkal svého druhého přesného zásahu. Taktéž Ben Yedder si připsal svou premiérovou trefu v novém ročníku. Golovin ještě nestačil dobře vystřelit, ale k zakončení směrem na branku se propracoval Gelson Martins, jehož pokus stačil Bernardoni ještě zlikvidovat, nicméně dorážku Ben Yeddera už zastavit prostě nedokázal.

Domácím se však situace hodně zkomplikovala v 55. minutě. Ve středu pole Jemerson nešetrně srazil k zemi ve skluzu Philippoteauxe, a ačkoli sudí Delerue nejprve monackému obránci udělil žlutou kartu, situace byla ve finále zkoumána na videu, a rozhodnutí nakonec bylo hodně drsné. Po červené kartě se pakoval Brazilec předčasně ze hřiště.

Svou přesilovku hosté přetavili ve dva vstřelené góly. O ten první se postaral v 70. minutě Philippoteaux, jemuž do vápna poslal centr zprava Ferhat, a sám před gólmanem Lecomtem si věděl rady. V 82. minutě se pak prosadil náhradník Denkey, jenž byl na hrací ploše od svého střídání sotva minutu, jelikož zužitkoval další přesnou přihrávku Ferhata.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele