12. kolo
02.11.2019 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Angers se vrátilo na druhé místo. Skolilo doma Štrasburk

Po pěti zápasech napříč všemi soutěžemi se Angers konečně dočkalo vítězství. Alespoň částečně si tak udobřilo své fanoušky poté, co vypadlo z Ligového poháru na půdě Amiensu, a to zásluhou proměněné penalty Stéphaneho Bahokena. Štrasburk naopak zase potvrdil, že venku působí velmi bídně, a zůstává na cizích hřištích nejhorší z celé Ligue 1.

Domácí už tenhle úspěch bezpochyby potřebovali. V lize v uplynulých čtyřech kolech získali jen dva body, a přišli tak o svou průběžnou druhou pozici. Po této výhře se ovšem na tohle senzační umístění opět vrátili a i nadále si mohou užívat té skutečnosti, že se pohybují kolem samotného popředí tabulky. Před vlastními fanoušky mimochodem vyhráli už popáté.

Mužstvo z bretaňského poloostrova bylo od začátku o něco aktivnější než jeho protivník. Do první šance se propracovalo už v 11. minutě, to když na pravé straně výtečně zapracoval Mathias Lage, poposunul si balón blíže do středu a ve správný moment uvolnil nabíhajícího si Ningu, ten se ale dostal do poměrně těžkého úhlu, a tak gólmana Selse nepřekonal.

Ve 26. minutě přišel na řadu rozhodující okamžik celého střetnutí. Santamaría pronikl kolem Ajorqueho do šestnáctky, jeho soupeř ho zastavil nedovoleným způsobem, a sudí Batta bez jediného zaváhání nařídil pokutový kop. Na bílý puntík si míč postavil Bahoken, a ačkoli Sels směr jeho střely vystihl, svou pravou rukavicí se po ní nakonec marně natahoval.

Le Racing měl možnost vyrovnat v závěru prvního dějství, po rohovém kopu se k zakončení hlavou z brankového území dostal Mothiba, jenže svůj pokus nasměroval jen trestuhodně nad břevno. Jinak však bylo Angers směrem dopředu stále o něco kreativnější. V 55. minutě vyzkoušel svou mušku Fulgini, Selse ale v podstatě jenom lehoulince prověřil.

O dost nebezpečněji pálil o pět minut později jeho spoluhráč Alioui, nicméně ani on hostujícího brankáře ve finále nepřekonal. Štrasburk záhy na druhé straně zahrozil znovu Mothibou, avšak toho vychytal fantastickým zákrokem mezi třemi tyčemi pozorný Butelle. V 75. minutě hosté zahodili ještě jednu příležitost, bránu totiž z dobré pozice o kousek minul Ajorque.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele