16. kolo
15.01.2020 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Spravedlivý rezultát, Amiens uhrálo bod s Remeší

Po čtyřech porážkách v řadě napříč všemi soutěžemi se podařilo Amiens na pátý pokus uhrát aspoň remízu. Jeho soupeřem mu byla v dohrávaném šestnáctém kole Remeš, mající vůbec nejlepší defenzívu ligy, která si chtěla po posledním ligovém neúspěchu s předposledním Nimes spravit chuť, nepodařilo se ji však udržet těsné vedení po prvním poločase.

Oba týmy nebyly před tímto vzájemným soubojem v úplně nejlepším rozpoložení. Třeba hosté v uplynulých třech kláních v novém roce, včetně dvou pohárových, hned dvakrát prohráli. Pod daleko těžší dekou ovšem přece jenom byli domácí, kteří mimochodem po této uhrané plichtě protáhli své čekání na vítězství v Ligue 1 už na osm utkání za sebou.

První dějství bylo z obou stran opravdu hodně opatrné. Vždyť Amiens se nedostalo ani k jednomu střeleckému pokus na bránu, a to ani v rámci mimo třech tyčí. Remeš byla na tom směrem dopředu v podstatě dost podobně, akorát si dokázala vytvořit aspoň nějaké šance. Ve 28. minutě se snažil skórovat Doumbia, avšak jeho dělovka z dálky skončila na tyčce.

Krátce před obrátkou svěřenci trenéra Davida Guiona dokázali už pohnout průběžným nerozhodným skóre kupředu. Kutesa předvedl perfektní individuální akci, přebral u pravé lajny u středové čáry přihrávku od Munetsiho, naštrádoval si to přes třetinu hřiště volným prostorem až za hranici pokutového území, odkud zamířil levačkou přesně do sítě.

O osudu celého střetnutí rozhodla nakonec 54. minuta. Disasi ve vápně stáhl k zemi Guirassyho, a ačkoli sudí Hamel nejprve penaltu nenařídil, po shlédnutí videa už na bílý puntík ukázal. K exekuci pokutového kopu se postavil Konaté, jehož pokus stačil gólman Rajkovič vyrazit, jenže pouze k nohám svého protihráče, jenž pak snadno dorážel.

Ve zbývajícím čase měly ještě oba celky některé příležitosti na to, jak strhnout tři body na svou stranu, gólem ale neskončila ani jedna z nich. V 60. minutě se snažil zacílit svou pravačkou z voleje Dibassy, avšak Rajkovičovu bránu o kousek minul. Za Remeš se chtěl prosadit střídající Nkada, nicméně svou přízemní střelu také nasměroval jen vedle.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Book tam má chybku .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele