33. kolo
21.04.2019 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

ASSE zůstává po důležité výhře nad Remeší čtvrté

Evropská liga je tedy hodně blízko. Respektive Les Verts stále drží naději na Ligu mistrů. Přeci jen forma Lyonu byla v poslední době značně kolísavá a oba kluby dělí v tabulce pět kol před koncem jen tři body.

Gassetova skvadra byla aktivnější od úvodního hvizdu, ale trvalo jí bezmála pětadvacet minut, než našla recept na zformovanou obranu domácích. Brankář Edouard Mendy hrál v první půli proti slunci. Nicméně to by nemělo omlouvat jeho zkrat, kdy namazal přímo na kopačku mimo vápno stojícímu Wahbimu Khazrimu.

Tuniský reprezentant vystřelil z rohu šestnáctky. Remešská jednička jeho střelu pouze vyrazila k Rémymu Cabellovi, který okamžitě dorážel do sítě - 0:1. Nutno podotknout, že ve své kariéře už zaznamenal celou řadu gólů z obtížnějších situací. Mendy se následně musel činit proti ráně Arnauda Nordina.

Před koncem úvodního dějství poslal do velkého čtverce dobrý balon Mathieu Cafaro. Rémi Oudin však jedenáctou branku v sezoně nezaznamenal, jelikož přestřelil. Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili s náskokem hosté. Loïc Perrin musel nejdříve vypomoct se snahami Boulaye Dii, ale pak se podařilo přidat pojistku.

Psala se jednapadesátá minuta, když přiletěl míč do vápna. Nordin patrně střílel, jenže místo toho vykouzlil ideální míč pro Khazriho, který stál na malém vápně. Jeho střelu v lehce krkolomné pozici cestou mírně tečoval Björn Engels a o tyče míč putoval za čáru - 0:2. Belgický obránce ve službách Remeše se tak paradoxně postaral o jubilejní padesátou branku ASSE v tomto ročníku Ligue 1.

Nutno dodat, že na tuto metu se Les Verts naposledy dostali v sezoně 2014/2015. Ve zbytku zápasu si před vlastní bránou ještě nepočínal nejoptimálněji Perrin. Jeho vlastní gól však nemohl být uznán kvůli Chavarríově ofsajdu. Saint-Étienne tedy připisuje šestnáctou výhru, přičemž na čistém kontu má velkou zásluhu i teprve minulý měsíc osmnáctiletý William Saliba, jenž v obranné řadě opět předvedl soustředěný výkon.

O tomhle vysokém fotbalistovi, určitě ještě uslyšíme. A nejen proto, že na něj v mládežnických výběrech AS Bondy dohlížel Wilfired Mbappé, otec v současnosti nejlepšího střelce Ligue 1 s třiceti zásahy. Saliba už se jistě těší na zápas proti Toulouse. Zato Remeš se pokusí odčinit porážku na Stade Raymond Kopa, kde nastupuje Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele