30. kolo
03.04.2019 19:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Štrasburk po dalším povedeném výkonu přehrál Remeš

Navíc nejvyšším rozdílem od roku 1973. Racing klidně ještě může výrazně promluvit do bojů o evropské poháry. Ačkoliv konkurence, ke které můžeme stále řadit i družinu Davida Guiona, rozhodně nepřenechá svoje pozice zadarmo.

První velikou šanci zápasu si připsal ve 14. minutě Abdul Rahman. Bohužel pro Remeš nastřelil jenom břevno. Na druhé straně vyzkoušel pozdější muž zápasu Nuno Da Costa pozornost Edouarda Mendyho. Rozhodčí následně po konzultaci s VAR odvolal nařízenou penaltu ve prospěch Štrasburku.

Thierry Laurey se ale mohl do konce úvodního poločasu přeci jen radovat. V jeho samotném závěru centroval z levé strany Lionel Carole a Da Costa se ukázkově prosadil hlavou - 1:0. Ihned po startu druhého dějství bylo skóre ještě příznivější. Osmadvacetiletý forvard pak našel Leba Mothibu, který posunul na Anthonyho Goncalvese, jenž měl před sebou už jenom prázdnou svatyni - 2:0.

V 53. minutě zatoužil po snížení Rémi Oudin. Nicméně Mats Sels mohl zůstat v klidu. Za patnáct minut přešli domácí do rychlého protiútoku, který završil Goncanves očekávanou střelou z první - 3:0. V 76. minutě ještě Nuno Da Costa proměnil svou penaltu ve stylu Zinédina Zidana z finále MS 2006.

V poslední minutě byl také po druhé žluté vyloučen Adrien Thomasson. Na výhře Štrasburku to ale už nic nemohlo změnit. Devátý celek tabulky zajíždí o víkendu do Paříže ke střetu s tamním PSG. Remeš, která zatím setrvává na šesté příčce, změří na Stade Auguste-Delaune síly se druhým Lille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele