4. kolo
01.09.2018 20:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Racing Strasbourg - FC Nantes 2:3

Teprve ve čtvrtém kole se Nantes dočkalo prvního tříbodového zisku. Díky tomu se v tabulce dotáhlo na soupeře ze Štrasburku.

Portugalský kouč Miguel Cardoso po minulé sezoně nahradil Claudia Ranieriho, jehož strategie se rozcházela s přístupem prezidenta Waldemara Kity. Když seděl na lavičce jeho krajan Sergio Conceicao, Les Canaris předváděli snad nejatraktivnější fotbal ze všech klubů Ligue 1. Jenže až do tohoto kola platilo, že není Portugalec jako Portugalec, protože Nantes se zatím moc nedařilo.

Slavně to zprvu nevypadalo ani ve Štrasburku. Po dvaceti minutách přidělal Cardosovi vrásky na čele bývalý hráč Nantes Adrien Thomasson, když svým centrem přesně našel Ludovica Ajorqueho, jehož hlava se z bezprostřední blízkosti nemýlila - 1:0. Hosté se naštěstí brzy vrátili do hry, protože hodně nepřesnou ránu z kopačky Valentina Rongiera tečoval do vlastní sítě Stefan Mitrović - 1:1.

Do poločasového odchodu do šaten Kanárci dokonali obrat. Majeed Waris si všiml na hranici šestnáctky neobsazeného Lucase Evangelisty, který se podíval Selsovým směrem, aby jej mohl překonat svou přízemní skákavou střelou - 1:2. On i jeho spoluhráči si uvědomili, že Racing je soupeř k poražení.

Předchozí větu podtrhl v 59. minutě svým třetím gólem v sezoně Emiliano Sala. Argentinský útočník si našel centr od brazilského spoluhráče Lucase Limy a zblízka hlavičkoval přesně - 1:3.

Laureyho tým však zbraně nesložil a vyplatilo se mu to deset minut před koncem. Důrazný Ibrahima Sissoko obral o míč Abdoulaye Tourého a při vzniklém přečíslení volil v šestnáctce přihrávku na Nuna Da Costu Joiu, který v pohodě zakončoval - 2:3. Vypadalo to ještě na velké drama, které se však ve finále nekonalo a Štrasburk prodloužil nelichotivou sérii proti FC Nantes, která nyní v rámci Ligue 1 čítá sedm proher.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele