8. kolo
29.09.2018 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Nantes 1:1

Olympique Lyon zaznamenal nečekanou ztrátu a po remíze 1:1 s Nantes může vypadnout z pozic zaručujících Ligu mistrů. Les Gones tak nenavázali na předchozí, mimořádně povedený týden a body ztratili až s předposledním týmem soutěže. Lyon sice poslal do vedení Aouar, ale po hodině hry srovnal Boschília. Kanárci pak přežili pokutový kop Fékira a sami v závěru odmítli vítězství.

Nantes sehrálo v Lyonu překvapivě vyrovnanou partii, o čemž svědčí vedle nerozhodného výsledku i jiné statistiky. A byli to dokonce hosté, kdo si jako první vytvořil vyloženou šanci. Propadnutý balón po rohovém kopu mohl usměrnit na Lopesovu branku Miazga, jenže sám před brankou trestuhodně přestřelil! Lyon měl vloženku ve 21.minutě a hned se dočkal vedoucí trefy. Dembélé posunul balón na Aouara, který skrytou přízemní střelou nachytal nepřipraveného Tatarusanua. Lyon vedl 1:0 a nejspíše nikdo nepochyboval, že teď spustí svůj brankostroj.

Svěřenci Bruna Génésia mohli ještě do poločasu navýšit vedení, ale Dembélé po té, co krásně zalepil oblouček za obranu rychle vypálil a na přední tyči předvedl pohotový zákrok Tatarusanu. Na druhé straně se nenechal zahanbit Lopes, když skokem zlikvidoval precizní přímák Tourého.

Druhý poločas nabídl ještě o něco více brankových příležitostí, než ten první a to na obou stranách. Hned ve 47.minutě orazítkoval tyč Nabil Fékir a po hodině hry dokázali Kanárci srovnat stav. Boschilia se rozhodl nic nevymýšlet, z dálky napřáhl a uklidil balón přesně k tyči.

Aouar sice mohl vrátit vedení na stranu Les Gones, jenže z malého vápna hlavičkoval těsně nad. Za další tři minuty bylo před Tatarusanem opět horko, kdyř rumunský brankář vyrazil střelu Fékira a následné Dembélého nůžky skončily vedle.

V závěrečné fázi zápasy se děly neuvěřitelné věci. Nejprve odmítlo vedení Nantes, když Waris postupoval úplně sám na Lopese a překonat ho nedokázal a jen o chvíli později se na druhé straně po zákroku Miazgy kopal pokutový kop. Celou situaci ještě kontrolovalo video a sudímu dalo za pravdu. Nabil Fékir ale jedinečnou možnost promarnil, Tatarusanu mu penaltu chytil a udržel nerozhodný výsledek. Velké šance tím ještě nekončily, Traoré hlavičkoval zase nad a v nastavení zachránila po střele Warise Lyon tyčka!

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele