14. kolo
23.11.2018 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 1:0

Olympique Lyon zvládl prestižní "Le derby" se Saint-Étienne, když jedinou brankou rozhodl ve druhém poločase Jason Denayer. Les Verts měli dobré příležitosti zejména v prvním poločase, ale domácí Olympique výborně podržel brankář Lopes.

Derby Rhône-Alpes, Derby Rhônealpin nebo prostě Le Derby je ve francouzské nejvyšší soutěži velkou událostí. Lyon to tentokrát zvládl lépe, v jinak nepříliš záživném utkání vstřelil rozhodující branku ze své jediné střely mezi tyče.

Zápas začal z obou stran hodně aktivně, tempo zápasu bylo rychlé, jenomže jak Ruffier, tak i Lopes neměli mnoho práce. O něco víc pak trochu překvapivě brankář Lyonu. Ve 24. minutě předvedl výborný zákrok po hlavičce Loïse Dionyho a následný rohový kop nedokázali Les Verts nikterak zužitkovat. Podobná akce se Saint-Étienne naskytla ještě jednou o sedm minut později. Do vápna domácích přilétl opět centr z levé strany a Lopes musel tentokrát likvidovat hlavičku Debuchyho. Větší gólovku už si Saint-Étienne do konce utkání nevypracovalo. Lyon si v prvním poločase nic vážného nevytvořil, pouze se po Fekirově pádu v pokutovém území marně dožadoval penalty. Nervóznější závěr první poloviny dějství pak nic zásadního nepřinesl.

Bruno Génésio zatím nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen a navíc musel střídat, zraněného Fekira nahradil Cornet. Lyon skutečně začal druhý poločas lépe, byl aktivnější, ale Ruffier stále nemusel řešit závažnější příležitost před svojí brankou.

Až v 63. minutě nebezpečně vypálil z hranice šestnáctky Depay, jenomže balón proletěl těsně vedle vzdálenější tyče. Lyonu to nevadilo, protože z následného rohového kopu už udeřil. Depay rozehrál rohový kop na přední tyč, kde Jason Denayer nechytatelně hlavou překonal Ruffiera. Saint-Étienne inkasovalo vůbec z první střely na branku a to ještě netušilo, že šlo zároveň o střelu poslední.

Les Verts chtěli odpovědět a do karet jim nahrálo vyloučení obránce Rafaela, který naprosto nesmyslně a brutálně zajel do M'Vily. Rozhodčí udělil červenou kartu naprosto správně. Oslabený Lyon se ale dobře bránil a krátce před koncem byl blízko druhé branky, kdyby Cornet před prázdnou brankou včas dojel skluz. Saint-Étienne se snažilo jak mohlo, ale branku na půdě Lyonu nakonec nevstřelilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele