33. kolo
20.04.2019 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nice smolně podlehlo Caen 0:1

Smolné utkání mají za sebou hráči Nice. Jihofrancouzský celek nedokázal z vyložených šancí včetně pokutového kopu překonat brankáře Sambu a naopak čtvrthodinu před koncem inkasoval jediný gól z kopačky Alexandra Djiku. Caen senzačně vyloupilo Allianz Riviéru a stále živí šanci na záchranu.

Favoritem zápasu bylo jednoznačně Nice, které se stále nevzdává šance na evropské poháry. Svěřenci Patricka Vieiry si vytvořili v zápase dostatečné množství příležitostí, jenomže žádnou z nich nedokázali proměnit.

Po několika minutách hry se uvnitř šestnáctky dostal k zakončení Lees-Melou, ale po jeho střele se Samba v pokleku ohlížel, jak balón míjí tyč. Lees-Melou se rozhodl vyzkoušet střelecké štěstí i zhruba ze sedmnácti metrů, bohužel pro Nice ale trefil před sebou stojícího obránce. Les Aiglons byli určitě aktivnější a po čtvrthodině se dokonce marně dožadovali odpískání pokutového kopu za hru rukou. Sudí Miguelgorry nechal hru pokračovat a pro penaltu se nakonec rozhodl o několik minut později za stejný prohřešek. Jeho verdikt potvrdilo i video, ale i tato šance byla Nice málo. Rémi Walter nechal vyniknout brankáře Sambu a v Allianz Riviéře se pokračovalo za nerozhodného stavu 0:0. Zbytek poločas přinesl kouskovanou hru a trochu s podivem i zdržování ze strany hostujícího celku. Není divu, že sudí Miguelgorry nastavoval další čtyři minuty.

Caen se snažilo domácím znepříjemnit hru, co jen to šlo, a taktický záměr vycházel na jedničku, pochopitelně i s velkou dávkou štěstí. V 69. minutě Samba předvedl další skvostný zákrok po střele Saint-Maximina i dorážce Lees-Meloua. Nice mohly zahozené šance pořádně mrzet, protože v 74. minutě dokonale zmrazil Allianz Rivieru Alexander Djiku. Dobře zahraný rohový kop prodloužil Tchokounté na Djikua a ten kolenem dostal balón za nešťastného Beníteze. Vikingové udeřili prakticky z první vážné šance utkání.

Nice si v závěrečných minutách vypracovalo tlak a tři minuty před koncem sahal po vyrovnání Jaziri, jenž byl po centru Saint-Maximina před Sambou úplně sám. Brankář Caen znovu podržel a stal se ústřední postavou překvapivého vítězství. Vikingové tak stále živí šanci na záchranu, naopak Nice se k pohárovým příčkám nepřiblíží.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele