10. kolo
21.10.2018 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Marseille nejtěsnějším možným poměrem vyhrálo v Nice

Marseille zvládla náročný souboj v Nice a díky jedinému gólu krátce před přestávkou zvítězila v nejtěsnějším poměru 1:0. Mezi francouzskou smetánkou bodovala naplno podruhé za sebou a s devatenácti body ji patří čtvrtá pozice. Za třetím Montpellierem zaostává o skóre, zatímco na druhé Lille má manko tří bodů. Naopak OGC se nachází na čtrnáctém místě s jedenácti body a bude mít co dělat, aby se zapojil do hry o nejvyšší příčky.

Domácí přitom rozhodně nebyli horším celkem, to spíše naopak. Celkově vyprodukovali více střeleckých pokusů a míč drželi ze sedmapadesáti procent, k tomu si vypracovali i výraznější gólové možnosti. Proměnit je však nedokázali, zatímco hosté z jediného pokusu mezi tři tyče hned skórovali. Úvodní větší příležitost byla k vidění přesně po odehrané čtvrthodině a dostal se do ní italský bouřlivák ve službách Nice - tedy Mario Balotelli.

Osmadvacetiletý útočník napřáhl ze zhruba pětadvaceti metrů a brankář Mandanda měl co dělat, aby skákavý balón odvrátil na rohový kop. V polovině první půle si Balotelli seběhl na dlouhý pas za defenzivu nedělního rivala, přetlačil bránícího Kamaru a poté tvrdě vypálil, ovšem Mandanda byl znovu pozorný a míč dokázal vytěsnit mimo svou branku. Olympique šel z ničeho nic do vedení ze své první větší šance ve 42. minutě.

Morgan Sanson obdržel zpětnou nahrávku od Sarra, patičkou si posunul balón do výhodnější střelecké pozice a nakonec z dvanácti metrů mířil po zemi k pravé konstrukci kolem stojícího gólmana Beníteze. Nice se po změně stran snažilo přidat a v závěrečné dvacetiminutovce bylo nebezpečné. Nejprve to v 73. minutě zkusil Cyprien a jeho projektil z dvaceti metrů prosvištěl o centimetry vedle pravé tyče, Mandanda by se zřejmě natahoval marně.

Za dalších osm minut se po rohovém kopu z pravé strany probil k překvapivému zakončení Dante, jenomže jeho chytrý oblouček zapadl do horní síťky a znovu nescházelo mnoho. Marseille poté hubený náskok přeci jen ubránila a protivníka k ničemu nepustila. V příštím kole přivítá pařížského giganta poslední éry a rozhodně bude chtít bodovat, Nice může odčinit toto zaváhání v Bordeaux.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele