18. kolo
16.12.2018 15:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Lille si proti Nimes pojistilo druhou příčku v tabulce

Byť si tedy za stavu 0:3 svěřenci Bernarda Blaquarta zjevně mysleli, že je hotovo. Jenže Nimes se v letošní sezoně nevzdává. V podstatě se prezentuje podobnými výkony, jako Dijon v té minulé. Co na tom, že hrálo nějakých pětasedmdesát minut v početní výhodě.

Pro LOSC všechno začalo výtečně. Už ve 4. minutě o sobě dala vědět letní posila ze Sportingu Lisabon. Rafael Leao dorazil hlavou balon do odkryté klece - 0:1. Jonathan Ikoné se pak ocitnul sám před Paulem Bernardonim. Muže v rukavicích ale nepřekonal. V 16 minutě si postěžoval José Fonte, za což byl odměněn červenou kartou.

Trenér Christophe Galtier neměl pro rozhodnutí sudího porozumění a brzy se musel pakovat na tribunu. Přesto se severofrancouzský celek ještě před pauzou dostal do dvoubrankového náskoku. Jordan Ferri tečoval Bambovu střelu tak, že na ni Bernardoni sice dosáhnul, ale balonu v cestě do sítě nezabránil - 0:2.

Odpovědět se v nastaveném čase pokusil Renaud Ripart, nicméně mířil těsně vedle. Hned po změně stran vyslal Sofiane Alakouch do slibné příležitosti Umuta Bozoka. Mike Maignan si však v bráně celou situaci pohlídal. V sedmapadesáté minutě se rovněž vyznamenal proti přímému kopu Téjiho Savaniera.

V 66. minutě si Bamba vyměnil míč s Pépém, jenž v závěru své akce překonal křižnou střelou gólmana Nimes - 0:3. Avšak už za dvě minuty dokázal Rachid Alioui snížit, když Fodé Ballo-Touré ztratil před vlastním vápnem a jeho protihráč s číslem 7 ukázkově přeloboval Maignana - 1:3. Nimes vycítilo možnost na vyrovnání, ale ve zbývajíchc minutách se nedařilo udržet kulatý předmět na svých kopačkách.

Teprve v nastaveném čase se zblízka hlavou po Savanierově rohovém kopu prosadil Clément Depres - 2:3. Pro Lille to byla už desátá výhra v sezoně. O tu další se pokusí doma proti Toulouse. Nimes Olympique rozhodně nemusí zoufat. Pořád má první ročník po postupu mezi elitu velice dobře rozehraný. V závěrečném letošním duelu vyzve Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele