8. kolo
30.09.2018 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Olympique Marseille 3:0

Olympique Marseille opět padl a nezvládl utkání s domácím Lille. První půle ještě mnoho šancí nenabídla, ale po změně stran se domácí trefovali s naprostou přirozeností. Dvě branky zaznamenal Jonathan Bamba a jednou se trefil také Nicolas Pépé.

Lille bylo před tímto duelem na pátém místě a jeho letošní sezona by určitě mohla být lepší. To samé platí o Marseille, které se úvod do sezony pod trenérem Garciou nepovedl tak, jak by si asi fanoušci představovali. Teď to Olympique chtěl zlepšit a měl tu výhodu, že se mu v minulé sezoně proti Lille vždy dařilo.

Ve třetí minutě Kevin Strootman dostal přihrávku a seběhl si k velkému vápnu, načež vypálil. Jeho rána ale prosvištěla těsně kolem brány Lille. Na jeho straně byl hodně aktivní záložník Jonathan Ikoné, který dělal velké potíže hostujícímu týmu svou rychlostí a svým důrazem. Právě Ikoného vybídl ke skórování krásným pasem Pépé, jenže prve jmenovaný hráč z voleje trestuhodně mířil mimo!

Xeka zkusil štěstí střelou z dálky, ovšem mířil příliš vysoko nad břevno. Ofenzivní hvězda Thauvin obdržela pěknou přihrávku do běhu, ale se střelou mladý Francouz váhal. Na brankáře Mikea Maignana si nepřišel. Rychlík Pépé se o chvíli později už už dostával do samostatného úniku, ale nakonec byl dostižen.

Ke konci první půle se do šance probil brazilský záložník Thiago Mendes, který však příliš točil ránu, která se odporoučela těsně vedle tyče! První půle byla minulostí a za moc nestála. To druhá ji překonala už v prvních minutách. Nejprve se s míčem u kopaček dostal do vápna Ocampos, který pálil po zemi. Maignan měl co dělat, aby jeho pokus alespoň vyrazil!

Ihned se dostalo do šance také Lille, jehož ofenzivní sílu prezentoval Pépé. Po krásné kombinaci Pépé střílel zajímavě, vzdálenější tyč však těsně minul. Následně hlavičkoval zcela osamocen Loïc Rémy těsně vedle a Lille stupňovalo svůj tlak. Ten se projevil v 63. minutě.

Opět u toho byl rychlík Pépé, který se procpal do zakončení uvnitř vápna a brankář Steve Mandanda musel zasahovat. Zasáhl však velmi nešťastně a trefil právě Pépého, který upadl. Sudí sice chvíli zkoumal video, ale pak mu dal za pravdu a nařídil pokutový kop! Odpovědnost na sebe vzal právě faulovaný Pépé a suverénně proměnil - 1:0!

Mladé křídlo se dostalo do šance také v 85. minutě a opět bylo zastaveno jen za pomocí faulu. Ten spáchal Gustavo a protože to bylo opět ve vápně, Lille kopalo další penaltu. Tentokrát dostal prostor mladík Jonathan Bamba, který sice mířil po směru Mandandy, ale balonu dal dostatečnou razanci a Lille zvýšilo vedení. O pouhé tři minuty později sebral soupeři míč Fodé Ballo-Touré a poslal jej před odkrytou bránu, kde byl opět Bamba - 3:0!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele