29. kolo
15.03.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Pozdní trefa zajistila Monaku výhru nad Lille

Knížecí klub neměl důvod si na Galtierův tým nevěřit. Vždyť z posledních jedenácti vzájemných duelů v rámci Ligue 1 prohrál jedinkrát. Jenže na rozhodující moment si zkrátka Jardimovi svěřenci museli počkat.

LOSC předvádí v této sezoně výborný fotbal. Navíc má ve svém kádru Nicolase Pépého, který hraje v životní formě, byť to protentokrát nepotvrdil. Během úvodní patnáctiminutovky byl aktivní především hostující Rony Lopes, který hned dvakrát vyzkoušel pozornost Mikea Maignana mezi třemi tyčemi.

V 10. minutě se osmělil Jonathan Bamba a za Danijelem Subašićem zvonilo břevno. Ten samý hráč se připomněl o deset minut později, když mířil nad. Ve čtyřiadvacáté minutě Pépé chytrou patičkou pobídnul zcela neobsazeného Thiaga Mendese, který z prozatím sedmnáctigólového střelce odmítnul učinit asistenta. Mimochodem, produktivní útočník z Pobřeží slonoviny si připsal na konto už osm gólových přihrávek, což ho v rámci této statistiky řadí na druhou příčku za Ángela Di Maríu.

V závěru poločasu ještě Bamba zahodil další šanci a Pépého stylově vychytal Subašić. Po změně stran měl velikou příležitost Alexandr Golovin. Mike Maignan však pro jeho snahy neměl pochopení. Poradil si i s pokusem Gelsona Martina, jenž v základní sestavě nahradil zraněného kapitána Radamela Falcaa.

Na druhé straně selhal Rafael Leăo. Definitivní rozhodnutí si tedy zanedlouho čtyřiadvacetiletý Vinícius Morais schoval až na závěrečnou minutu řádné hrací doby. Jean-Eudes Aholou se do míče chtěl opřít na hranici velkého vápna z první, jenže se značně ukopnul, čímž ovšem vytvořil geniální přihrávku pro mladého Brazilce.

Ten nejprve ukázkově zpracoval, a pak elegantním obloučkem přes Josého Fonteho nenechal nikoho na pochybách, že je Pelého krajanem. Brankář se sice snažil zmenšit střelecký úhel, ale to bylo asi tak vše, co s touto situací mohl udělat. Lille tedy prohrálo z posledních patnácti klání podruhé. Nicméně pokud třetí Lyon porazí Montpellier, stále bude mít na druhé příčce čtyřbodový náskok.

Severofrancouzský celek se příště na Stade de la Beaujoire utká s FC Nantes. Monaco se raduje ze sedmého tříbodového zisku v sezoně. To v součtu s devíti remízami stačí za současné konstelace na šestnáctou příčku s tím, že Amiens zápas devětadvacátého kola proti Angers SCO teprve čeká. A ještě dodejme, že Falcao a spol. se po reprezentační pauze střetnou se sestupem ohroženým Caen.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele