22. kolo
30.01.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Nantes při vzpomínce na Salu remizovalo se Saint-Étienne 1:1

Dohrávka zápasu mezi Nantes a Saint-Étienne vítěze nepoznala. Blíže třem bodům sice byli hosté, kteří vedli zásluhou Cabelly, ale poslední slovo měl Waris. Oba celky dohrávaly bez jednoho hráče, před koncem prvního poločasu totiž sudí Schneider šalamounsky vyloučil jak Fábia, tak M'Vilu.

Pro Saint-Étienne je remíza 1:1 spíše ztrátou, protože bodový rozdíl mezi ním a třetím Lyonem mohl být už jen jednobodový. Nantes si remízou pojistilo bezpečný odstup od sestupových pozic, tedy alespoň prozatím.

Utkání začalo vzpomínkou na Emiliana Salu. Domácí příznivci vytvořili na stadionu krásné choreo a v 9. minutě nechal sudí přerušit hru a věnovat útočníkovi minutu ticha. Samotná hra byla ze začátku z obou stran poměrně opatrná, první větší šanci měli až domácí ve 26. minutě, Kalifa Coulibaly obdržel skvělý centr a z velmi dobré pozice hlavičkoval trestuhodně mimo branku. Saint-Étienne sice častěji drželo balón, ale do větší šance se nepropracovalo. Zajímavý okamžik nabídl závěr prvního poločasu. Menší strkanici mezi Fábiem a M'Vilou sudí nekompromisně vyřešil vyloučením obou hráčů. Schneider tak dal jasně najevo, že žádné nesportovní chování mimo fotbal nebude tolerovat.

Kalifa Coulibaly se nakonec stal smolařem zápasu, hned po přestávce měl totiž na kopačce další obrovskou příležitost, jenomže samostatný postup na Ruffiera nezvládl a brankáře hostí nechal vyniknout výborným zákrokem. Dvě zmařené tutovky v podání Coulibalyho vyšly Nantes pěkně draho. V 58. minutě si Khazri šikovně narazil s Cabellou a druhý jmenovaný rychlou akci zakončil obloučkem přes Tatarusanua, balón sice v síti ještě neskončil, protože na čáře zasáhl Traoré, nicméně Cabella měl k dispozici ještě dorážku.

Navýšit vedení mohl Monnet-Paquet, ovšem jeho rána orazítkovala břevno. A tuto zazděnou příležitost pro změnu potrestalo Nantes. Bleskurychlý kontr zakončil přihrávkou před branku Coulibaly a Majeed Waris zblízka překonal Ruffiera - 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele