33. kolo
21.04.2019 15:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Nantes slaví třetí domácí výhru v posledních deseti dnech

Po Lyonu se (vzhledem k nejčerstvějším vzájemným kláním) podařilo senzačně přehrát PSG. A nyní sílu Les Canaris pocítili borci hájící barvy Amiens, když prohráli po stejném výsledku jako ve středu úřadující šampioni z Paříže. Nutno dodat, že velký podíl tříbodovém zisku měl opět Kalifa Coulibaly. Vysoký malijský forvard se prosadil počtvrté z posledních pěti duelů.

Všchny góly viděl Stade de la Beaujoire až po změně stran. V první pětačtyřicetiminutovce toho na hrací ploše opravdu nebylo mnoho zajímavého k vidění. V devětačtyřicáté minutě však odstartoval Coulibaly pro Nantes nesmírně fajnovou desetiminutovku. Majeed Waris z první vyslal svého spoluhráče do šance. Ten před Gurtnerem ještě posadil chytrou zasekávačkou z pravačky na levačku obránce na zadek. A následně po zemi skóroval k tyči. Nutno podotknout, že bylo důležité, že si při přebírání balonu pohlídal ofsajdovou hranu - 1:0.

V pětapadesáté minutě tribuny znovu jásaly. Lucas Lima centroval od rohového praporku a de facto největší hrozba při standardkách Les Canaris zůstala neobsazena. Sedmadvacetiletý rodák z hlavního města Bamaka se musel při své výšce přikrčit a hlavou z hranice malého čtverce rozvlnil síť za zády Régise Gurtnera podruhé - 2:0.

A než se muž v rukavicích rozkoukal, inkasoval potřetí. Tentokrát v tom neměl prsty hráč s číslem sedm, ale jeho kamarádi Anthony Limbombe a Valentin Rongier. První jmenovaný šikovně vrátil pod sebe na toho druhého, který z otočky levačkou zacílil přesně k levé tyči - 3:0. Pro Halilhodžićův výběr to vypadalo hodně dobře.

Jenže Amiens nic nezabalilo a už za tři minutky se vrátilo do zápasu. Juan Ferney Otero převzal na levém křídle míč. Nikdo ze spoluhráčů se zrovna dvakrát nenabízel, a tak napřáhnul z nějakých třiceti metrů, aby svou pumelicí nekompromisně vymetl šibenici u vzdálenější (pravé) spojnice - 3:1. Vskutku parádní trefa kolumbijského záložníka.

V sedmasedmdesáté minutě rozehrál Thomas Mondoncuit přímý kop na zadní tyč, kde do balonu hlavou trknul Cheick Timité - 3:2. Ve zbytku zápasu si domácí veškeré soupeřovy pokusy pohlídali, takže díky třem výhrám v řadě (podobný kousek se jim nepovedl od října) dosáhli na magickou hranici čtyřiceti bodů. Do utkání s Marseille tak můžou vstoupit klidněji. Amiens oproti tomu stále udržuje pouze čtyřbodový náskok na sestup a před sebou má duel s Racingem Strasbourg.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele