33. kolo
20.04.2019 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Marseille přehrála poslední Guingamp a zachovala si tak naději na Ligu mistrů

Marseille potvrdila úlohu favorita na půdě posledního Guingampu a díky vítězství 3:1 si udržela možnost zahrát si Ligu mistrů. Momentálně se v tabulce nachází na pátém místě se čtyřiapadesáti body a za třetím Lyonem zaostává o bodů pět. Hosté si naopak zkomplikovali situaci v boji alespoň o baráž. Na osmnáctou pozici Dijonu nyní ztrácejí čtyři body, za sedmnáctým Amiens zaostávají dokonce o propastných osm bodů.

Olympique zažil naprosto senzační vstup do sobotního duelu a už po čtyřech minutách se dostal do vedení. Po rychlé akci na pravém křídle odcentroval do pokutového území protivníka Payet a hlavičkující Luiz Gustavo nejprve trefil před sebou stojícího Ndonga. Vzápětí se však stejný hráč dostal k dorážce a ze šesti metrů nekompromisně propálil naprosto bezmocného gólmana Caillarda, který neměl nárok zasáhnout.

Mírný favorit mohl zvýšit svůj náskok po dvaceti odehraných minutách. Ve stoprocentní příležitosti se totiž zjevil Payet, jehož nejprve naprosto fantasticky vychytal přesunující se Caillard a následný volej proletěl o decimetry vedle vzdálenější tyče. Ve 37. minutě mohl na druhé straně vyrovnat záložník Merghem, avšak jeho přízemní střelu na levé straně z mírného úhlu dokázal odvrátit ke svému spoluhráči pozorný brankář Mandanda.

Za další tři minuty se na opačné straně mohli uklidnit hosté. Jejich druhou trefu přidal čtyřiadvacetiletý argentinský kanonýr Lucas Ocampos, jenž si po parádní přízemní kombinaci a závěrečném pasu od Thauvina seběhl do volného prostoru a přesně umístěnou hlavičkou zavěsil do protipohybu Caillarda k pravé tyči. Guingamp vstoupil do druhého poločasu poněkud aktivněji a jiskřička naděje na bodový zisk mu svitla v 56. minutě.

Na pravé straně to skvěle udělal Merghem a téměř od brankové čáry uvolnil u přední tyče Yeniho N'Gbakota, který zblízka obstřelil Mandandu a balón usměrnil pod horní tyčku. Hosté ve zbývajícím průběhu výtečně bránili a pojistku přidali v první nastavené minutě. Valère Germain po dlouhém pasu za obranu od Strootmana přetlačil vracejícího se Kamerunce Eboa a nakonec s pomocí horní tyčky rozvlnil sít projektilem z dvanácti metrů.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele