37. kolo
18.05.2019 21:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Guingamp na závěr uhrál doma remízu s Nîmes

Skromný bretaňský klub byl stálicí Ligue 1 od sezony 2013/2014. Od té doby si získal sympatie mnohdy i nezaujatých fanoušků a hned ve své první sezoně po opětovném postupu slavil zisk Coupe de France. Už delší dobu je jisté, že na Stade du Roudourou se minimálně rok hrát francouzská nejvyšší soutěž nebude.

Gourvennekův výběr si sice připsal první gól, ale ještě předtím musel přečkat šanci Denise Bouangy. Pak Ludovic Blas parádně našel za obranou Marcuse Thurama, který balon zpracoval, a přestože už byl z úhlu, dokázal prostřelit Paula Bernardoniho - 1:0. Střelec branky následně převzal přihrávku od Pedra Rebocha, aby posunul na Alexandra Mendyho, jehož pokus byl včas zblokován.

Félix Eboa Eboa předvedl v šestadvacáté minutě výborný obranný zákrok poté, co střílel Theo Valls. Bernardoniho za chvíli přinutil k dobrému zákroku Mehdi Merghem. Deset minut před koncem úvodního dějství to bylo pro domácí ještě veselejší. Rebochův centr doputoval až k neobsazenému Mendymu, který zblízka bez obav skóroval - 2:0.

Les Crocodiles zřejmě zažili o poločase od Bernarda Blaquarta pořádný kartáč, protože do druhého dějství vstoupili jako vyměnění. Už za osm minut výborně nacentroval za obranu Anthony Briançon a Renaud Ripart cílil přesně z první do protipohybu brankáře Marc-Auréle Caillarda - 2:1. A už za tři minutky bylo srovnáno.

Centr Antonina Bobichona od rohového praporku byl natolik přesný, že Denisi Bouangovi stačilo akorát povyskočit - 2:2. V 75. minutě málem přidal svou druhou branku Ripart. Jenže jeho tečovaná střela se od břevna odrazila pryč. Jordan Ikoko, ani Felix Eboa Eboa potom ztroskotali na Bernardonim, takže remíza zřejmě nakonec spravedlivá.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele