29. kolo
16.03.2019 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Guingamp se po výhře nad Dijonem odpoutal od posledního místa

Guingamp už není poslední! Rozhodly o tom dva faktory, jednak vysoká porážka Caen od Saint-Étienne, ale především výhra EAG nad Dijonem 1:0. Radost na stadionu Roudourou odstartoval čtyři minuty před koncem proměněnou penaltou Blas.

Samotné utkání bylo velmi opatrné a k vidění rozhodně nebyla žádná ofenzivní smršť. Naopak, jedna z největších příležitostí přišla na začátku, kdy Haddadího ránu musel Caillard vyškrábnout na rohový kop. Pak se na hrací ploše dlouhé minuty nic zásadního nedělo. Ve 34. minutě musel domácí Guingamp poprvé sáhnout ke střídání a Lucase Deauxe nahradil Didier N'Dong.

Nuda na stadionu Roudourou pokračovala i po změně stran. Ani jeden tým si nedokázal vytvořit trvalejší převahu a i když nějaké pokusy na branku vyslal, nic nebezpečného to nebylo.

Průběh utkání, které mělo skončit nerozhodným výsledkem 0:0, nakonec narušil penaltový moment. Gólman Allain zcela zbytečně zbořil ve vlastní šestnáctce Thurama a hlavní sudí zápasu měl jasno. Ludovic Blas vzal zodpovědnost na svá bedra a jedinečnou šanci odpoutat Guingamp od poslední pozice proměnil.

Dijon měl ještě trochu času na vyrovnání a to mohlo přijít záhy, jenomže Julio Tavares z dobré pozice přestřelil. Rozhodčí Lesage se ještě rozhodl nastavit dlouhých šest minut, ale ani během nich se hostům vyrovnat nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart / gazzetta.it, football-italia.net,

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele