26. kolo
24.02.2019 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Monako ovládlo šlágr s Lyonem a uniká sestupu

Monako slaví velké vítězství! Knížecí klub se v této sezoně dlouho trápil, ale po příchodu Leoarda Jardima se s ním zase musí počítat. Monako porazilo ve šlágru kola Olympique Lyon 2:0 a uniká sestupovým příčkám. Pro Les Gones je porážka na stadionu Luise II. velkou ztrátou v boji o Ligu mistrů.

Domácí zasadili Lyonu dvě rány už v průběhu prvního poločasu, kdy se trefili Gelson Martins a Rony Lopes. Hosté nedokázali překonat Subašiće ani jednou, přestože měli k dispozici pokutový kop a stejně jako proti Barceloně v Lize mistrů vyšli střelecky naprázdno.

Lyon v prvním zápase Monako smetl, ale tehdy ještě vedl domácí tým Thierry Henry a forma knížecího celku byla mizerná. Pro Lyon toto utkání nezačalo vůbec dobře a trenér Génésio musel už po čtvrthodině poprvé střídat, když zraněného Marcala nahradil Mendy. Další problémy nastaly záhy, když Monako v 19.minutě vstřelilo první gól. Gelson Martins dostal spoustu času a prostoru, aby z kroku poslal balón přesně k tyči. O několik minut později obral Rony Lopes o balón Duboise, rozhodl se s nikým nedělit o balón a svoje solo zakončil jakousi polostřelou k tyči. Otřesený Lyon musel v prvním poločase ještě jednou střídat a tentokrát Terriera nahradil ofenzivní Depay.

Les Gones měli celý druhý poločas, aby vstřelili kontaktní branku a ještě se vrátili do utkání. Monako ale hrálo dobře, o dost lépe než v prvním vzájemném utkání a Lyon do ničeho vážného nepouštělo. Po hodině hry mohl ještě zvýšit Radamel Falcao, ale ke své smůle trefil jen tyčku!

Šance pro Olympique Lyon vrátit se do utkání skutečně přišla. V 71.minutě předvedl penaltový zákrok Glik a Memphis Depay se rozhodl vzít zodpovědnost do svých rukou. Nizozemský útočník ale selhal, Subašić vystihl směr a stal se domácím hrdinou. Neproměněná penalta Lyon definitivně zlomila, Monako dotáhl výsledek do zdárného konce a v boji o záchranu si znovu přilepšilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele