17. kolo
16.01.2019 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Monako stále doma nevyhrálo a z derby s Nice má jen bod

Fotbalisté Monaka si na první domácí výhru musí ještě počkat. Knížecí klub znovu nevyhrál a v derby o Azurové pobřeží jenom remizoval s Nice 1:1, přestože celý druhý poločas hrál v početní výhodě. Utkání nabídlo spoustu zajímavých momentů a zápletek, Nice čtvrthodinu před koncem neproměnilo penaltu, zatímco Falcaova rána skončila na tyči.

Monaku oproti předchozímu utkání s Marseille chyběly nové akvizice, tedy Ballo-Touré, Naldo a především Fábregas. Kouč Thierry Henry se tak musel spolehnout na zbytek kádru, který je stále decimován řadou zranění. Opory scházely i na druhé straně, takže ani Patrick Vieira neměl situaci ulehčenou. Právě trenérský souboj dvou bývalých spoluhráčů a velkých postav francouzské kopané dával už tak prestižnímu derby ještě větší glanc.

Domácí začali aktivně a už ve 3. minutě vyslal na Beníteze nepříjemnou ránu Golovin, jeden z nejlepších brankářů Ligue 1 balón vyrazil na rohový kop. Nice vzápětí převážilo držení balónu na svojí stranu a dá se říci, že kontrolovalo hru. Po půlhodině navíc hosté vstřelili úvodní branku zápasu a dostali Henryho a spol. pod velký tlak. Rychlonohý Allan Saint-Maximin se dokázal uvolnit přes Bennassera a pak přízemní střelou překonat i Benaglia. Vedoucí branku ještě sudí přezkoumával na videu a nakonec žádný prohřešek proti pravidlům nenašel. Monako chtělo do šaten odpovědět a i když vyrovnat nedokázalo, mohlo být o přestávce optimisticky naladěno. V nastavení prvního poločasu uviděl rovnou červenou kartu hostující Sacko a Knížatům se naskytla možnost dlouhé přesilové hry.

Henryho svěřenci vstoupili znovu do poločasu lépe a brzy slavili vyrovnání na 1:1. Benoit Badiaschile si naskočil na rohový kop a i když Benítez skvěle vyrazil, sudí přiznal domácím gól. Balón už před Benítezovým zákrokem přešel brankovou čáru celým objemem.

Početní výhoda a vyrovnání mohla vlít domácím novou krev do žil, jenže místo další aktivity nebylo k vidění nic. Naopak na pořádný průšvih si zadělal autor vyrovnávací branky Badiaschile, který čtvrthodinu před koncem fauloval Attala a sudí odpískal pro Nice pokutový kop. Jenomže co se nestalo, Saint-Maximin druhou branku nepřidal, když ho skvěle vychytal Benaglio a výsledek zůstával nadále nerozhodný. Strhnout vedení na svojí stranu mohlo i Monako, ale v poslední jeho šanci trefil Falcao technickou střelou tyč. Derby o Azurové pobřeží tak skončilo konečnou remízou 1:1 a čekaní na první domácí vítězství Monaka se opět natahuje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele