37. kolo
18.05.2019 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Monaco porazilo Amiens a zachránilo se

Hodně nepovedená sezona tedy nakonec ještě dopadla pro knížecí klub dobře. Naopak Les Licornes ještě budou mít, co dělat. V posledním kole jim los přidělil jasně sestupující Guingamp, zatímco Monaco může být na stadionu Allianz Riviera v Nice už v klidu.

Na Stade Louis II rozhodně nešlo o žádný ofenzivní festival. Oba celky začaly opatrně a spásou pro Monaco se ukázal býti rohový kop z šestadvacáté minuty, po kterém hlavičkoval kapitán Falcao do rukavic Régise Gurtnera. Dvaatřicetiletému brankáři však balon vyklouznul a kolumbijský šutér se tak mohl radovat z patnáctého gólu v sezoně - 1:0.

Poté se musel několikrát vyznamenat Diego Benaglio. Mistr z roku 2017 ale odolal a díky tomu mohl v závěrečné desetiminutovce přidat Aleksandr Golovin druhý zásah. Prostě od středového kruhu běžel sám na gólmana a i přes drobné škobrtnutí dokázal zakončit přesnou střelou podél jeho pravé ruky - 2:0.

Hosté se ve zbývajících minutách prakticky k ničemu nedostali a na kontě tak mají už osmnáct porážek. Jardimova skvadra, které v minulém ročníku dosáhla na osmdesát bodů, jich má po předposledním kole šestatřicet a je jasné, že nedosáhne ani na deset vítězství. Pro příští ročník rozhodně je, na čem pracovat.

Především tedy asi na fyzické odolnosti hráčů, protože nucené absence pronásledovaly knížecí klub skoro od samotného počátku. Kolikrát se stalo, že museli naskočit do ostrého mače osmnáctiletí mladíci. Nepomohlo ani angažování Thierryho Henryho a Leonardo Jardim se tedy nakonec ukázal býti pro trenérský job v monackém klubu tím správným člověkem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele