9. kolo
06.10.2018 20:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Angers SCO - Racing Strasbourg 2:2

To byla bitva! Hostující Racing Strasbourg se proti domácímu Angers dostal už ve druhé minutě do vedení díky Mothibovi, který se v první půli trefil ještě jednou. Ani to ale hostům nestačilo, protože domácí během druhé půle vstřelili stejný počet branek.

Racing v této sezoně spoléhá na mladého útočníka Leba Mothibu. Před zápasem měl na svědomí už tři branky a jeho potenciál je jednou z věcí, které fanoušky Strasbourgu můžou hodně těšit. Další trefu si mladý talent připsal už ve druhé minutě a rozjásal hostující příznivce. Da Costa převzal míč od Sissoka a parádní kolmicí Mothibu uvolnil. Ten si míč zpracoval a přehodil brankáře Butelleho - 1:0.

Strasbourg tvořil hru a domácí se spíše jen bránili. Obrovská šance na srovnání se jim ale naskytla v 9. minutě. Jeff Reine-Adélaïde si šikovně píchl míč mezi dvěma obránci do vápna a v něm upadl. Sudí byl neoblomný a pískal penaltu. K ní se postavil Thomas Mangani, který si však vybral stejnou stranu jako brankář Matz Sels! Zkušený Belgičan se pro tuto chvíli stal hrdinou a Strasbourg pořád vedl!

Mangani chtěl své zaváhání co nejdřív napravit a byl hodně aktivním hráčem. Jeho další rána směřovala nad bránu, zatímco jeho kombinační snaha skončila u Jeffa Reine-Adélaïdeho. Ten se prodral až do vápna a dokonce z úhlu vypálil. Brankář Sels míč nezachytil a málem přešel brankovou čáru, ale nikdo z hráčů Angers nedokázal míč dorazit.

Po třiceti minutách se k míči ve vápně domácích dostal útočník Lebogang Mothiba a dokázal obehrát dva protihráče při snaze o lepší místo pro střelu. Nakonec upadl, ale sudí nechal ve hře pokračovat a faul nepískal. K odraženému balonu se dostal Martin, jehož dělovka z první pořádně protáhla brankáře Butelleho.

Když se první půle chýlila ke konci, podnikli hosté další povedený protiútok. Do otevřené obrany běžel Lionel Carole, který ve sprintu hledal centrem spoluhráče na hraně ofsajdu. Tím byl Lebogang Mothiba, který si naběhl do prostoru před bránou a míč zpracoval. Pak už jen jednoduše prostřelil Butelleho - 2:0.

Angers tento stav vůbec nevyhovoval a do hry byl proto vyslán Flavien Tait. Tomu trvalo jen dvě minuty, než se dostal do první vážné šance. Po několika krocích s míčem směrem k vápnu si přehodil balon na silnější nohu a vypálil. Brankář Sels měl plné ruce práce, aby jeho ránu vyrazil! V 58. minutě už to domácím vyšlo. Jeff Reine-Adélaïde obešel protihráče na levém křídle a v pádu ještě nahrál na Pierricka Capelleho - 2:1.

Rázem Angers ožilo a N‘Doyeho ránu musel Sels vytlačovat nad bránu. Ani dobrý výkon hostujícího brankáře ale nestačil na tři body. V nastavení druhé půle totiž několikátý centr před Selsem zasáhl Romain Thomas a hlavou srovnal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele