29. kolo
16.03.2019 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Angers neproměnilo penaltu, s Amiens tak pouze plichtilo

Angers bezpochyby mohlo utnout svou sérii tří zápasů bez vítězství, jenže proti Amiens šest minut před závěrečným hvizdem sudího Millota zahodilo penaltu, a tak vyrovnaný souboj nakonec skončil zřejmě spravedlivou remízou. Les Licornes, kteří se nacházejí jen těsně nad sestupovým pásmem a horlivě usilují o záchranu, naopak protáhli svou šňůru bez porážky už na čtyři ligová kola.

Oba týmy ještě nemají úplnou jistotu ohledně udržení se v Ligue 1, hlavně u Amiens se nedá mluvit o tom, že by si mohlo dovolit ve své aktuálně stabilní výkonnosti nějak polevovat, přesto je jejich náskok v tuhle chvíli poměrně dostatečný, a tak získaný bod není pro oba určitě žádnou tragédií. Tenhle duel mimochodem dopadl naprosto totožným výsledkem jako na podzim.

Nebylo to úplně opatrné klání, jak by mohlo napovídat konečné skóre. Oba celky dohromady vyprodukovaly hned sedm střel na branku, a nutno podotknout, že slušných šancí nebylo nikterak pramálo. Hostující gólman Gurtner si připsal svůj první úspěšný zákrok ve 4. minutě, pravačkou se ho snažil překonat Bahoken, jediný typický hrot v sestavě bretaňského klubu.

O pár chvil později musel být Gurtner znovu v pohotovosti, z přímého volného kopu ho ohrozil Tait, jenže svůj pokus z velmi dobré pozice nasměroval jen doprostřed brány. Amiens pak patřil závěr první půle. Ve 39. minutě vypálil těsně nad Otero, ve 43. minutě se k zakončení propracoval Ghoddos, avšak brankář Butelle proti němu dobře zasáhl, a v nastavení na něj nevyzrál ani Timite.

Druhý poločas pak nabídl v podstatě jeden jediný důležitý moment, který mohl rozluštit otázku ohledně vítěze tohoto střetnutí. Timite v šestnáctce nešikovně drcl do nohy N'Doyeho, po překontrolování opakovaných záběrů byl nakonec verdikt hlavního rozhodčího o nařízení pokutového kopu potvrzen, jenže Cristian López z bílého puntíku fantastického Gurtnera nepřekonal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele