38. kolo
19.05.2018 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - EA Guingamp 2:1

Toulouse sice vstřelilo o gól více než Guingamp, ale v konečném zúčtování doplatilo na remízu Caen a PSG. Celek Mickaëla Debéva tedy skončil osmnáctý a poputuje do baráže, kde bude soupeřem jeden z dvojice AC Ajaccio/Le Havre AC.

"Určitě jsme rádi, že jsme vyhráli, ale na druhou stranu to bude složité, protože Paříž vyhrát nedokázala. Můžeme se zlobit akorát sami na sebe, že jsme se dostali do téhle pozice. Nicméně jsem přesvědčený o tom, že pokud v těch dvou zápasech předvedeme stejný výkon jako dnes, Ligue 1 určitě udržíme," prohlásil Max Gradel, autor jedné z těch dvou branek.

TFC vědělo, že musí zabrat, protože kdyby prohrálo a Troyes si poradilo s Monakem, byl by z toho automatický sestup. Běhěm celého úvodního dějství však na domácím Stadium Municipal zaznamenalo jenom dvě nebezpečnější střely na bránu. Pod první se podepsal právě výše zmíněný reprezentant Pobřeží slonoviny, pod tu druhou jeho švédský spoluhráč Jimmy Durmaz.

Fanoušci domácího celku museli čekat skoro hodinu, než Giannelli Imbula naservíroval míč pro Maxe Gradela, který se mohl řítit sám na bránu. Pedro Rebocho jej sice v poslední chvíli dostihnul, avšak jednoduchá klička a okamžité zakončení zapříčinily vedení Toulouse - 1:0. Velká radost na tribunách se za čtyři minuty zdvojnásobila.

V závěru rychlé akce si vyměnili balon Durmaz a Yaya Sanogo, přičemž druhý jmenovaný využil špatného Kerbratova postavení, díky čemuž nesklapla ofsajdová past a pravačka pětadvacetiletého útočníka pak všechno jistila - 2:0. Právě po osmigólovém Gradelovi se stal druhým nejlepším střelcem týmu, když si na konto připsal o dva zásahy méně.

Jenomže už za další tři minuty si balon k rozehrávce přímého kopu postavil nějakých pětadvacet metrů od brány Clément Grénier a díky teči ve zdi stačil Alban Lafont zareagovat až na poslední chvíli, což stačilo akorát k posunutí letícího předmětu do břevna, od kterého se odrazil za brankovou čáru - 2:1. Ve zbytku duelu se hosté už k ničemu nedostali.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele