28. kolo
04.03.2018 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SM Caen - Racing Strasbourg 2:0

Caen zvládlo mnohem lépe souboj o záchranu s nováčkem ze Štrasburgu a po domácí výhře 2:0 se oddálilo sestupovým pozicím, momentálně poskočilo na třináctou příčku francouzské nejvyšší soutěže s pětatřiceti body. Hosté sice nejsou v kritické situaci, ale jistotu prvoligové licence v žádném případě nemají. V Ligue 1 jim patří patnácté místo s jednatřiceti body a na přímou sestupovou pozici Troyes mají náskok pouhých tří bodů.

Domácí udělali první důležitý krok dvě minuty před přestávkou, soupeře definitivně posadili na kolena v 87. minutě. Nedělní duel nebyl nijak bohatý na vyložené příležitosti a fanoušci spíše sledovali opatrnou hru z obou stran, nicméně i tak většina z nich mohla po závěrečném hvizdu slavit. Úvodní větší šance se zrodila v polovině prvního poločasu a dostali se do ní hosté, z jejich strany se jednalo o jediné vážnější nebezpečí pro branku Caen.

Po centru šajtlí z levé strany si do středu pokutového území naběhl Martin a hlavičkoval mezi dvěma obránci, levou tyč minul zhruba o metr. Domácí skvěle prorazili ve 43. minutě. Svůj druhý gól v pěti odehraných zápasech za SM vsítil po svém lednovém příchodu Enzo Crivelli. Třiadvacetiletý útočník hostující v klubu z konkurenčního Angers obdržel nádherný pas za obranu od Peeterse a těsně před vyběhnuvším gólmanem Oukidjaou zavěsil k levé tyči.

Ve druhém dějství se obrázek nijak výrazně nezměnil. Racing byl v ofenzívě naprosto bezzubý a zkoušel to z dálky, ale ani jeden střelecký pokus brankáře Vercoutreho neohrozil. Domácí naopak vyčkávali a druhé pojišťovací trefy se dočkali necelých pět minut před koncem. Obránce Frédéric Guilbert skóroval poprvé v tomto soutěžním ročníku, když si po rychlém přečíslení naběhl na pas Diomandého a z první zakončil k pravé konstrukci.

Ve zbývajících minutách se střetnutí pouze dohrávalo a Štrasburg se stejně jako v celém průběhu na nic nezmohl. V příštím kole se pokusí napravit reputaci s druhým Monakem a to bude ještě mnohem tvrdší oříšek. Na Caen nečeká o mnoho snazší protivník, duel na půdě čtvrtého Lyonu bude srovnatelně obtížný.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele