31. kolo
01.04.2018 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

SM Caen - Montpellier HSC 1:3

I díky dvou přesným zásahům Giovanniho Sia se mohl Montpellier radovat z jubilejní desáté výhry v sezoně. Caen oproti tomu připisuje třetí porážku v řadě.

Jako první se ve 12. minutě osmělil Stef Peeters. Benjamin Lecomte však potvrdil dobrou formu. O deset minut později poslal Jérome Roussillon přihrávku napříč pokutovým územím. Giovanni Sio ji dostihnul až na zadní tyči a ve skluzu se mu podařilo skórovat - 0:1. No, a než se obrana Caen probrala, prohrávala už o dvě branky.

Junior Samba centroval od rohového praporku na Sia, jenž prodloužil hlavou na zadní (tentokráte levou) tyč, kam doběhnul Ellyes Skhiri a zblízka překonal Rémyho Vercoutreho - 0:2. MHSC se pyšní druhou nejlepší obranou v Ligue 1, takže Patrice Garande věděl, že před jeho svěřenci stojí prakticky neřešitelný úkol.

Po změně stran jako první razantně hlavičkoval Alexander Djiku. Lecomte byl pozorný, tak jako na opačném pólu hřiště Vercoutre, který vychytal ve vyložené šanci Hiltona. Nicméně už z následující akce padla třetí trefa. Sambia nahrál zcela neobsazenému Siovi. Jednička Caen sice jeho první střelu díky včasnému vyběhnutí lapila, leč následná dorážka pod břevno byla nechytatelná - 0:3.

Pro fotbalistu z Pobřeží slonoviny to byla desátá branka v sezoně. Odpovědět na ni mohl Peeters ... ale neodpověděl. Následně si na muži v rukavicích vylámal zuby Ruben Aguilar. V samotném závěru sice po centru Ronnyho Rodelina do ideálního prostoru před bránu snížil hlavou Ivan Santini, avšak La Paillade si už vedení o dva góly pohlídali.

Z posledních třinácti duelů tedy prohrál Der Zakarianův výběr pouze jediný, a to proti PSG. Z jednatřiceti kol inkasovala obrana jen šestadvacet branek. Takto kladnou bilancí se jinak může chlubit akorát vedoucí celek tabulky. MHSC o víkendu zajíždí na Stade Vélodrome v Marseille, Caen bude chtít zabrat proti Amiens, která má na kontě o jediný bod méně.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele