15. kolo
28.11.2017 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Racing Strasbourg - SM Caen 0:0

V posledních týdnech solidně hrající Štrasburk prodloužil svou sérii neporazitelnosti před vlastními fanoušky už na čtyři zápasy v řadě a aspoň do středy se lehce odpoutal od sestupového pásma, kterému je jinak pořád hodně blízko. Proti Caen se mu teprve podruhé v sezóně podařilo udržet vzadu čisté konto, a především to byl klíč k úspěchu.

Domácí měli po čtrnácti odehraných kolech nejhorší obranu v lize, nyní však v defenzívě výrazně zabrali, a se svým soupeřem, jenž se v tabulce nachází na opačném pólu, uhráli aspoň bezbrankovou remízu. SMC naopak venku vůbec poprvé v tomto ročníku remizoval. Spolu s Guingampem byl jediným, kterému se to doposud nepodařilo.

Klub z Alsaska měl ovšem v tomhle duelu docela štěstí, obzvláště pak na koncích obou poločasů, protože tehdy Caen nastřelilo dvakrát brankovou konstrukci. V prvním poločase trefil bližší tyčku z blízkosti trestuhodně Santini, v 84. minutě naopak jeho spoluhráč Nkololo z vápna zamířil do břevna, ačkoli si zakončení mohl hodně dlouho připravovat.

Co se Le Racingu týče, ten si vytvořil prakticky jen dvě šance za zápas, každopádně úplně nepředstavovaly takové nebezpečí jako ty soupeřovy. Už v 5. minutě se řítil na bránu Terrier, osamocený ale z blízkosti na gólmana Vercoutra nevyzrál. V 72. minutě pak vyslal přízemní pokus Aholou po akci Blayaca, i v tomhle případě si ovšem Vercoutre poradil.

Dodejme jen, že Caen kromě dvou zmíněných příležitostí mohlo udeřit ještě ve 37. minutě, ve slušné pozici se totiž objevil Nkololo, jenže branku minul. Minutu před koncem se mohl prosadit také Rodelin, který vyzkoušel svou pravačku, avšak brankář Kamara se ani v tomto případě nemusel činit, jelikož i tahle střela proletěla mimo jeho bránu.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele