5. kolo
09.09.2017 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Racing Strasbourg - Amiens SC 0:1

Jediný gól utkání rozhodl o tom, že Amiens postoupí nad sestupové pásmo. A Štrasburk k němu naopak bude mít setsakramentsky blízko.

Domácí začali hodně aktivně a z převahy mohli vytěžit maximum už v 6. minutě. Přímý kop Jonase Martina ovšem hlavičkoval Kader Mangane vedle. Třináctá minuta přinesla Amiens vedení, které družina Christopha Pélissiera už nepustila. Postaral se o něj Gaël Kakuta, který ve své kariéře nastupoval i za Chelsea nebo Sevillu.

Co provedl? Po dlouhém nákopu Régise Gurtnera mu balon sklepnul Moussa Konaté, načež se do něj z první opřel a přízemní střelou nedal Bingourouovi Kamarovi šanci - 0:1. Racing věděl, že by bylo dobré, kdyby s loňským protivníkem z Ligue 2 neztratil a na konci prvního poločasu mohl vyrovnat prostřednictvím Benjamina Corgneta.

Ránu směrující do dolního rohu brány ovšem v poslední chvíli vytáhnul Gurtner. Ke konfrontaci těch samých hráčů došlo i po změně stran a opět z ní vyšel vítězně hostující gólman. Thierry Laurey marně udílel od lavičky pokyny. Jeho svěřencům se prostě nedařilo je plnit. Místo toho se hromadila frustrace.

Nejvíce u Kennyho Laly, který si v 76. minutě vyšlápnul na Bakaye Dibassyho a o dvě minuty později na Moussu Konatého. Byly z toho dvě žluté karty a tím pádem červená, následovaná odchodem do šatny. Střídající Harrison Manzala mohl v závěru přidat ještě jednu trefu, ale tentokrát mu nebylo přáno. Třeba to vyjde za týden proti Marseille. Na Strasbourg čeká AS Monako.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele