36. kolo
06.05.2018 21:05 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Marseille - OGC Nice 2:1

Bitvu o Azurové pobřeží zvládla lépe Marseille a stále se tak drží v kontaktu s Ligou mistrů. Letošní finalista Evropské ligy se dostal po brance Balotelliho brzy do potíží, ale výsledek nakonec dokázal otočit. Obě branky měl na svědomí Payet, první připravil Germainovi, druhou vsítil čtvrthodinu před koncem sám.

Derby de la Mediterranée přilákalo do ochozů stadionu Vélodrome velké množství diváků a ti nemuseli na první branku čekat dlouho. Nice svého soupeře dokonale zaskočila už v páté minutě a Mario Balotelli zajistil hostům vedení. Italský útočník se ve vápně prosmýkl mezi třemi bránícími hráči a tvrdou střelou k tyči nedal Mandandovi šanci.

Nice se však dlouho z vedení neradovalo. Marseille okamžitě zařadila větší rychlost a Thauvin ještě z vyložené pozice Beníteze nepřekonal, ale ve 13.minutě už se l'OM radovalo. Dimitri Payet opět prokázal fantastické držení balónu, zamotal obráncům hlavu a předložil gólovou nabídku Valérimu Germainovi, který srovnal na 1:1. Domácí byli nadále při chuti a jen obětavý zákrok Danteho zabránil další pohromě po nebezpečné střele Amaviho.

Marseille měla více ze hry, ale začátek druhého poločasu patřil podobně jako v první půli Orlům. Balotelliho nepříjemnou ránu tentokrát Mandanda zneškodnil. Mandanda měl co dělat i po teči Kamary, kdy balón užuž směřoval za jeho záda, brankář Marseille nakonec dokázal zasáhnout a udržet nerozhodný stav.

Remíza 1:1 byla pro domácí málo, ale druhý poločas byl z jejich stranu nemasný neslaný. Nice výborně bránilo, přesto se Olympique dostal do vedení. Prakticky z první vážnější šance ve druhém poločase, kterou si dokázal vytvořit udeřil. N'Jie udržel ve vápně balón a dobře jej přihrál volnému Payetovi, který zblízka v pohodě zakončil. Na tahu tak bylo Nice, které mělo zhruba čtvrthodinu aby s výsledkem něco udělalo. Marseille si už vedení vzít nenechala a na čtvrtém místě je stále v kontaktu s Ligou mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele