32. kolo
08.04.2018 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Montpellier HSC 0:0

Zápas mezi Marseille a Montpellierem vítěze nepoznal. Domácí tedy zaostávají za Lyonem na čtvrté příčce o skóre. Hosté to mají rovněž solidně rozehrané, avšak bitva s Rennes, Nice, ASSE a zřejmě i Nantes bude ještě tuhá.

OM si byl vědomý toho, že konkurent z Lyonu v honbě za Ligou mistrů dnes rozdrtil Mety, tudíž potřeboval vyhrát, aby udržel třetí místo. Rudi García postrádal Steva Mandanu, Floriana Thauvina a obránce Adila Ramiho s Rolandem. Obě města od sebe dělí pouhých 170 kilometrů, nicméně o poznání vydatnější podporu měl samozřejmě Olympique, ačkoliv Stade Vélodrome viděl za celých devadesát minut (plus nastavení) jenom pět střel na branku.

Proti celkům ze samotné špičky tabulky totiž Michel Der Zakarian volil v této sezoně především defenzivní taktiku, což vyústilo v bezbrankovou remízu jak proti PSG, tak proti Monaku i Lyonu. Gól za Lecomteho záda neprocedil ani nikdy z hráčů klubu z přístavního města. Nejblíže k tomu asi měl v 55. minutě Morgan Sanson. Proti svému bývalému zaměstnavateli mu ovšem nebylo dopřáno dát gól.

Nedlouho poté vyběhnul na trávník místo nevýrazného Valére Germaina nažhavený Řek Kostas Mitroglou. Po centru Bouny Sarra měl výtečnou příležitost ke skórování, nicméně brankář MHSC si s jeho šancí poradil ve velkém stylu. Pokusy, které směřovaly na Yohanna Pelého, neopatřily k těm, které by stály za zmínku.

La Paillade tedy připisují šestnáctou dělbu bodů, v čemž nemají mezi soupeři v Ligue 1 konkurenci. Za týden na Stade de la Mosson budou chtít proti Girondins Bordeaux ale určitě vyhrát. Marseille, v jejímž dresu odehrál jen podprůměrný zápas tahoun Dimitri Payet, pocestuje v rámci třiatřicátého kola do Troyes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele