38. kolo
19.05.2018 21:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - OGC Nice 3:2

Olympique Lyon v nelehkém utkání přestřílel Nice, udržel konečné třetí místo a zahraje si Ligu mistrů. Orli z Nice začali dobře, nad Lyonem vedli, ale ten ve druhém poločase třemi zásahy výsledek otočil. Všechny měl na svědomí autor hattricku, nizozemský forvard Memphis Depay.

V Lyonu se po závěrečném hvizdu pochopitelně slavilo. Lyon bude mít v příští sezoně možnost vrátit se do základních skupin Ligy mistrů, ale ještě ho budou čekat nástrahy předkola. Karty byly před tímto zápasem rozdány jasně, Les Gones potřebovali vyhrát, cokoliv jiného dávalo šanci čtvrté Marseille.

A svěřenci Bruna Génésia nezačali zrovna dobře. Sice měli zpočátku více ze hry, ale Fékirova střela mířila jen do rukavic brankáře a v 18. minutě už OGC vedlo. Z typického brejku utekl obraně Alassane Pléa a Gorgelin inkasoval. Asistenci si přitom připsal i Mario Balotelli. Domácí vůbec na nic nečekali a okamžitě přepnuli na vyšší obrátky. Aouarovu hlavičku zpacifikoval Walter Benítez a střela Bertranda Traorého skončila na tyči. Lyon pokračoval v náporu, ale do poločasu se prosadit nedokázal. Poločasový výsledek nejvíce vyhovoval Marseille, která by se tím pádem posunula na třetí pozici.

Jenomže v Lyonu byl na programu ještě druhý poločas a v něm se nakonec vše změnilo. Hned ve 48. minutě odvedl kus práce Fékir a naservíroval jistou šanci Memphisu Depayovi, který srovnal na 1:1. A Lyon nepolevoval a i nadále byl aktivní. Dočkal se v 65. minutě, Memphis Depay se postavil k volnému přímému kopu a přízemní střelou překonal Beníteze.

Stadion Stade Gerland byl k u vytržení. Domácí měli další šance na pojištění výsledku. Díaz orazítkoval už podruhé v zápase tyčku a až čtyři minuty před koncem přišla definitivní pojistka. Memphis Depay přeloboval Beníteze a zkompletoval hattrick. Nice sice vstřelilo kontaktní branku prostřednictvím Alassaneho Pléy, ale více už v zápase nestihlo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Langi

Lyon tedy musí vyhrát, případně Marseille ztratit a i ze třetího místa půjde rovnou do skupiny LM, když Atleti vyhráli EL?

Reagovat
TheTopFootbaler

Já myslím, že jen do předkol, ale nejsem si jistý.

Reagovat
Langi

http://www.coen.wz.cz/ligamistru18-19.htm me prave pripada, ze to bude takhle

Reagovat
TheTopFootbaler

Aha, tak to jsem nevěděl.

Reagovat
ámoš

mělo by to tak být

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon postupuje diky vitezstvi Atletika v EL primo i ze tretiho mista

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele