36. kolo
06.05.2018 16:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - ES Troyes 3:0

V dostizích o Ligu mistrů znovu uspěl Lyon a nadále drží druhé místo. S Troyes neměl příliš potíží a základy svého vítězství položil už v prvním poločase dvěma brankami Traorého. Po změně stran pak završil konečný výsledek 3:0 Cornet.

Ligue 1 finišuje a s ním i boje o Ligu mistrů a pokud chce Lyon udržet druhou příčku, musí ve zbývajících kolech vyhrávat. Proti Troyes byl jasným favoritem a tuto roli naplňoval už v prvním poločase. Pro Troyes znamená porážka pokles na předposlední místo a výrazné snížení svých šancí na záchranu.

Lyon svojí převahu poprvé využil po osmadvaceti minutách, kdy přetažený centr zasáhl Aouar a Bertrand Traoré tečí načal střelecký účet utkání. První branka dodala Les Gones patřičné uklidnění a na branku Troyes se vzápětí řítil další útok, který však Traoré nedotáhl do zdárného konce. Vadit mu to nemuselo, protože si vše vynahradil ve 35. minutě, po centru Mendyho přesně hlavičkoval a Lyon vedl už 2:0. Troyes v prvním poločase nic nepředvedlo, v závěru sice zvýšilo snahu, ale ta k ničemu nevedla. Naopak, ještě do šaten mohl přidat třetí branku Depay, ale po přehození Zelaznyho netrefil branku.

Olympique měl zápas pevně pod svojí kontrolou a svůj pohodlný náskok po změně stran bez problémů hlídal. Troyes nepomohlo ani střídání, Lyon byl zkrátka ve všem lepší. Další Depayovu ránu vyrazil Zelazny a na druhé straně si konečně připsal zákrok Gorgelin, který měl potíže s přímákem Azamouma.

Definitivní tečku za zápasem udělal v poslední minutě zápasu Maxwel Cornet, který dostal přihrávku do běhu a z úhlu překonal Zelaznyho. Lyon si po výhře 3:0 pojistil druhé místo, zatímco Troyes padá na předposlední místo a ve zbytku soutěže bude mít co dělat, aby se zachránilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
Langi

5-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele