5. kolo
10.09.2017 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - EA Guingamp 2:1

Lyonský Nabil Fekir dokázal rychle odpovědět na vyrovnávací gól, díky čemuž zajistil svému týmu třetí výhru v sezoně. Guingamp má zase na kontě stejný počet porážek, ale vzhledem k vyrovnanosti soutěže si po prvních pěti kolech rozhodně nemusí zoufat.

V minulé sezoně vyšly utkání těchto dvou celků jednoznačně ve prospěch jednoho. Pro někoho možná překvapivě jím nebyl Lyon. Guingamp nejenže v součtu dvou ligových duelů slavil dvě výhry se skóre 5:2, zároveň na penalty postoupil do čtvrtfinále Coupe de la Ligue. Aktivněji začal i v tomto případě.

Pedro Rebocho centroval a Marcus Thuram svou hlavičkou jen o kousek netrefil branku. Poté poslal výtečnou přihrávku za obranu Jimmy Briand, jenže Lucas Deaux ztroskotal na Anthonym Lopesovi. Následně to zkušený útočník zkoušel sám, avšak jeho pokusu chyběla přesnost. Na konci úvodní dvacetiminutovky udeřilo na druhé straně.

V Realu Madrid nechtěný Mariano Díaz dostal od hostujících obránců až příliš prostoru, aby se mohl přiblížit k šestnáctce a skákavou střelou poslat svůj tým do vedení. Nutno dodat, že Karl Johan-Johnsson toho mnoho neviděl - 1:0. Čtyřiadvacetiletý forvard zaznamenal už svou čtvrtou trefu v probíhajícím ročníku a zatím nechává zapomenout na Alexandre Lacazetta, který šel za lepším do Arsenalu.

Les Gones dostali křídla a svého soupeře pořádně zmáčkli. Marianův přímý kop šel vedle, po Depayově centru od rohového praporku hlavičkoval tak, že brankář Guingampu stihnul přesvědčivě zasáhnout, načež si vzal slovo a hlavně balon k rozehrávce standardní situace z nějakých sedmadvaceti metrů Fekir. Jeho střela se od zdi odrazila do břevna. Kombouarého tým měl kliku.

Druhý poločas měl podobný průběh, jako ten první. Celek ze Stade du Roudourou šel za vyrovnáním. Marcus Thuram a Lucas Deaux si však nejprve museli vylámat zuby na Lopesovi, aby mohl první jmenovaný konečně skórovat. Stalo se tak v 71. minutě. Didotův roh dopadl do nějvětšího shluku těl ve vápně, což vyústilo v zákrok domácí jedničky.

Míč se však odrazil zpět k Didotovi, jehož další centr si ve vzduchu našel Marcus Thuram a přesnou hlavičkou z hranice malého čtverce nedal Lopesovi sebemenší šanci - 1:1. Jenže Lyon hned přišel s protiútokem. Briand chtěl o balon oloupit Depaye, což se mu taky povedlo. Akorát potíž byla v tom, že tím vlastně nahrál Fekirovi, který si udělal prostor a přízemní ranou do protipohybu nedal Johnssonovi příležitost zasáhnout - 2:1.

Domácí byli tentokrát nikoliv lepším, ale spíše šťastnějším týmem. Uvidíme, s jakou se svěřenci Bruna Génésia vrátí z Kypru, kde s tamním Apollonem Limassol rozehrají základní skupinu Evropské ligy. Následně zajíždějí do Paříže. Guingamp, který už patnáct ligových utkání neremizoval, změří síly s Lille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

OL musí zabrat,jinak mu peloton PSG bude utíkat.

Tip:1

Reagovat
smazaný uživatel

Z dosud odehraných 7 zápasu 5. kola ve 3 z nich favorité prohráli. Který bude další? Tento se mě zdá být nejvíce rizikový.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Marseille . Pánové book 4 chyby z 10 zápasu .

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 (memphis,mariano)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele