27. kolo
25.02.2018 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 1:1

Už čtyřikrát v řadě se Lyonu nepodařilo v Ligue 1 zvítězit, dokonce za toto období urval na své konto jen jeden bod. Tentokráte byl ale opravdu velmi blízko k přerušení této negativní bilance. V Derby Rhone-Alpes vedl nejtěsnějším možným způsobem až do poslední minuty díky Marianovi Díazovi, než v závěru srovnal Mathieu Debuchy.

Na podzim dopadl tenhle vzájemný duel obou rivalů jednoznačnou výhrou Les Gones, kteří na Stade Geoffroy-Guichard v listopadu vstřelili hned pět branek. Tentokráte bylo však utkání podstatně vyrovnanější, obzvláště s ohledem na formu obou účastníků. Les Verts totiž na rozdíl od svého protivníka během uplynulých čtyř kol neprohráli.

Domácí ve čtvrtek skolili venku v rámci Evropské ligy Villareal nejtěsnějším možným způsobem a na svůj kompaktní a organizovaný výkon navázali evidentně i na začátku tohoto střetnutí. Marcelo v 19. minutě vyslal dlouhý pas do šestnáctky, kde našel Díaze, toho nedůrazně bránil stoper Perrin, a tak první branka byla na světě.

Navýšit náskok se následně snažil ve 25. minutě NDombélé, jenž se prokličkoval do šestnáctky, nicméně jeho střela levačkou nebyla úplně povedená, a tak gólman Ruffier celkem snadno zasáhl. I nadále byl OL lepším týmem, po uvolnění od Mendyho pálil hodně zostra šest minut před obrátkou Depay, bravurně však jeho dělovku vychytal Ruffier.

ASSE v ofenzívě opravdu značně tápal, Olympique se i nadále snažil najít cestu za pojištěním náskoku, ale proti byl prostě Ruffier. Poté, co Fekir prostrčil ve středu pole balón na Díaze, zase musel předvést účinný zákrok. Zhruba po hodině hry hosté posílili útok, na hřiště se podívali Hamouma i Ntep, avšak ani tahle střídání své ovoce nepřinášela.

Přesto Štěpáni přece jenom postupně vystrkovali růžky, a třeba čtvrthodinu před koncem selhal ve velké tutovce Berič, jehož střelu mířící do prázdné brány zastavil až na brankové čáře bek Marcelo. V 90. minutě nakonec došlo ke konečnému vyrovnání, po pěkné kombinaci a přihrávce Cabelly mířil z hranice brankového území snadno do sítě Debuchy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele