37. kolo
12.05.2018 21:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

OGC Nice - SM Caen 4:1

Nice i díky dvěma zásahům Maria Balotelliho poskočilo na pohárovou šestou příčku, kterou se pokusí uhájit za týden na stadionu v Lyonu. A jelikož Racing Strasbourg vyzrál na Lyon, zabředlo Caen do nezáviděníhodných nesnází.

Italský průšvihář Balotelli nebyl v posledních měsících zrovna vzorným příkladem ani při této své francouzské štaci. Ovšem pokud bylo střetnutí s Caen jeho posledním na stadionu Allianz Riviéra, pak se snad ani nešlo rozloučit lépe. Během úvodní desetiminutovky totiž stihl dva zářezy, a jestli tento počin v posledním kole zopakuje, pokoří dvacetigólovou metu.

Z časomíry neuběhlo ještě ani 120 sekund a jeho skákavá střela z nějakých šestadvaceti metrů zapadla přesně k levé tyči - 1:0. Záhy došlo v pokutovém území hostujícího celku k takové menší občanské válce, protože pro kouzla Jean Michaëla Seriho z Pobřeží slonoviny neměl pochopení krajan Ismaël Diomandé. Žlutou kartu za svůj ostřejší skluz sice nevyfasoval, nicméně tenhle duel stejně nedohrál. Ale o tom později.

Balotelli šel k míči, aby na poslední dva kroky trochu zrychlil a dal své střele do levého dolního rohu razanci, což bylo velice důležité, jelikož Brice Samba uhodl směr - 2:0. V šestatřicáté minutě sehrál otec dvou dětí důležitou roli v akci, která vedla ke třetí trefě výběru Luciena Favre, který soupeře přestřílel v celkovém poměru 8:5.

Rodák z Palerma, hrající za Orly svůj padesátý zápas, zkoušel šajtlí pobídnout se skórování Allana Saint-Maximina, což se mu s vydatným přispěním Damiena Da Silvy taky podařilo. Jednadvacetiletý forvard si jednoduchou kličkou přehodil míč z pravačky na levačku a nekompromisní ranou pod břevno dal svému týmu velice slušný třígólový náskok.

Deset minut po začátku druhého poločasu se Balotelli chystal jít sám na brankáře, jenž mu v tom zabránil Diomandé, což rozhodčí pan Schneider ohodnotil žlutou kartou, která se kvůli nemístným protestům proměnila v červenou. Teprve za dalších osmnáct minut o sobě dal vědět třetí ofenzivní fotbalista ve službách OGC Nice.

Alassana Pléa z první prodloužil na Seriho, před nímž stál už jenom Samba, jenž byl pokořen efektním i efektivním lobem - 4:0. Caen se zmohlo čtyři minutky poté jenom na snížení, když špatnou přihrávku Arnauda Souqueta vystihl Jessy Deminguet, jehož pobídku sebral před bránou Christian Kouakou. Míč si mohl dokonce zpracovat. Na jeho přízemní střelu si sice Walter Benítez sáhl, nicméně v cestě do sítě jí nezabránil - 4:1.

Les Aiglons nakonec v těchto finálních kolech chytli solidní formu a pohárovou Evropu mají ve svých rukou, i když to nebude v Parc Olympique Lyonnais nic jednoduchého. Caen potřebuje neprohrát doma s PSG. A kdyby snad náhodou nebodovalo, musí doufat, že Toulouse neporazí Guingamp. A kdyby se to snad náhodou přesto takto sešlo, tak drobnou útěchu představuje od minulé sezony fakt, že osmnáctý tým tabulky může Ligue 1 uhájit ve dvouzápasové baráži.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele